Yatalak babası için Gül'den yardım bekliyor

Beykoz'da, kavga ettiği oğlunu öldüren 85 yaşındaki Coşkun Koç, 7 yıldır cezaevinde. Yatalak hasta olan Koç'un kızı Zeynep Koç, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den yardım bekliyor

Yatalak babası için Gül'den yardım bekliyor
Yatalak babası için Gül'den yardım bekliyor
GİRİŞ 22.02.2013 11:11 GÜNCELLEME 22.02.2013 11:11

Sağlık raporu için gittiği Adli Tıp'tan kovulduğunu söyleyen Zeynep Koç, "Terör suçluları 'hasta' diye tahliye ediliyor, ancak babam yatalak olmasına rağmen hala cezaevinde. Babam asker öldürmedi, bomba atmadı." diyor.

Coşkun Koç, 7 yıl önce alkol aldığı ve kumar oynadığı gerekçesiyle kavga ettiği oğlu Ali Şahin Koç'u silahla vurarak öldürdü.

Cinayetten tutuklanan Coşkun Koç, Bayrampaşa Cezaevi'ne kondu. Vücudunda çeşitli rahatsızlıkları bulunan 85 yaşındaki Koç, Bayrampaşa Cezaevi'nin kapanmasından sonra Niğde Cezaevi'ne nakledildi. Buradan da Kartal Cezaevi'ne getirilen Koç'un hastalığı giderek ilerledi ve ayakta duramaz hale geldi. Kartal Cezaevi'nden Metris Cezaevi'ne nakledilen yaşlı adamla kızı Zeynep Koç ilgilenmeye başladı ancak görüşmeler kısıtlı gerçekleşti.

Babasıyla ilgilenmek için birçok yola başvuran Zeynep Koç'un girişimleri sonuçsuz kaldı. Sağlık durumunu gerekçe göstererek Adli Tıp Kurumu'ndan rapor isteyen Zeynep Koç'un bu teşebbüsü de sonuç vermedi.
Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı'na çok sayıda dilekçe yazdığını anlatan Zeynep Koç, söz konusu kurumların kendisine Adli Tıp'ı adres gösterdiğini söyledi. Babasının 7 yıldır cezasını çektiğini dile getiren Koç, "Tahminim 3-4 yıllık bir cezası kaldı.

Durumu şu an çok kötü. Kapalı cezaevinde. Haftada bir kez gidiyorum ama göremiyorum babamı. Babam, camın arkasına geliyor ama kulakları işitmiyor. Konuşamıyor, kendisini ifade edemiyor. Yatalak sayılır, ihtiyacını göremiyor. O şartlarda cezaevinde kalmaması gerekir. Cezaevinde revirde yatıyor ama bakım yok. Bu adam ne yiyor, ne içiyor bilmiyoruz. Görüşmeye iki tane adam kolundan tutup getiriyorlar." ifadelerini kullandı.

Kartal Cezaevi'nde kaldığı sırada babası ile kendisinin ilgilendiğini kaydeden Zeynep Koç, "Kartal'dan sonra açık cezaevine verdiler. Açık cezaevinde babama bakamayacaklarını söylediler ve tekrar Metris'e gönderdiler. Metris'te de bakımsız durumda. Sürekli soruyorum 'bu adamın durumu ne olacak?' diye. Adli Tıp'ı adres gösteriyorlar. Biz 10 kez başvurduk ama Adli Tıp'tan hep ret geldi.

Cumhurbaşkanı'na 15 tane dilekçe yazdım. O dilekçenin karşılığında da Adli Tıp'a başvurmamız  istendi. Ben Cumhurbaşkanı ve Başbakanımızdan bunun affını istiyorum. Babama benim bakmam lazım. Şu an kapalı cezaevinde adam ve zor durumda. Bazen hastaneye götürüyorlar. Bakmadan geri getiriyorlar. Defalarca müdür bey ile görüştüm ve tartıştım. 'Hasta adamı neden götürüyorsunuz ve bakmadan geri getiriyorsunuz?' diye soruyorum. Ama ilgilenen olmuyor. İlgilenen, sahip çıkan yok. 'Adli Tıp' deniyor ama o da onay vermiyor. Adli Tıp'a gittim, dövüldüm, oradan kovuldum. Ağır ceza mahkemesine gittim. Oradan da kovuldum." diye konuştu.

Terör mahkumlarının sağlık sebebiyle affedildiğini ancak babasının hala içerde olduğunu aktaran Koç, "Şimdi hastamız ölüme gidiyor. Yataktan kalkamıyor. Babamı affetmelerini istiyorum. Bir sürü mahkum çıktı. Terörden çıkan oldu. Benim babam asker öldürmedi, bomba atmadı. Babamın tahliye edilmesini istiyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye iddiası gündem olmuştu: Katar'dan Hamas açıklaması
Alman liderin ziyareti sonrası Cumhurbaşkanlığı'ndan dikkat çeken 'İsrail' çıkışı!