Nevşehir

MEDAŞ işçilerinden iş bırakma eylemi

18:54 04 Eylül 2015
MEDAŞ işçilerinden iş bırakma eylemi

Ürgüp ilçesinde, aylık ücretlerinin düşürüldüğünü ileri süren Meram Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (MEDAŞ) işçileri iş bırakma eylemi yaptı.

Duayeri Mahallesi'ndeki MEDAŞ arıza merkezi önünde bir araya gelen işçiler adına konuşan Aykut Doğan, maaşlarının istedikleri şekilde düzenlenmemesi halinde iş bırakma eylemine devam edeceklerini  söyledi.

Adil bir maaş istediklerini belirten Doğan, şunları kaydetti:

"Ürgüp işletmesinde çalışan arıza bakım ekibi Ürgüp, Avanos, Kalaba olarak 3 bölgeyi durdurmuş bulunmaktayız. Çünkü, maaşlarımız bin 700 liradan bin 100 liraya çekildi. Ev kiram 550 lira, bana kalan 450 lira. Evli ve çocuklu birisiyim. Bununla nasıl geçineyim ? Bizim yüklenici firma ile bir sorunumuz yok, bize her teminatı veriyor. MEDAŞ'tan maaşımızı bin 700 lira olarak istiyoruz. Bunu sonuna kadar bekleyeceğiz ve hiçbir ekibimiz işe çıkmayacak."

Maaşlarının düşük yatması nedeniyle alışveriş yapamadıklarını savunan Doğan, şöyle devam etti:

"Ankara'da maaşlar bin 700 lira ve 3 ayda bir ikramiye alıyorlar. Biz de o şekilde istiyoruz. Şu anda enerjisiz kalan bölgeler var, bunun sorumlusu biz değiliz, MEDAŞ'tır. Bizi maaşta memnun etselerdi biz de memnun ederdik ve bu ekip hiçbir şeyden kaçmazdı. Bu sorunların giderilmesini istiyoruz. Giderilene kadarda iş bırakmaya devam edeceğiz."

Basın açıklamasının ardından grup olaysız dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.