Nevşehir

"Hacı Bektaş Veli" konulu sempozyum ve festival

15:29 10 Ekim 2015
"Hacı Bektaş Veli" konulu sempozyum ve festival

 Nevşehir’de düzenlenen "1'inci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Hoşgörü, Barış ve Gençlik Festivali" ile "2'nci Uluslararası Hacı Bektaş Veli Hoşgörü ve Barış Sempozyumu" düzenleme kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ersal, sunulan bildiriler ve katılımcılar dikkate alındığında toplantının başarılı geçtiğini söyledi. 

  Başbakanlık Tanıtma Fonu ile Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin işbirliğinde Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Enstitüsü tarafından gerçekleştirilen etkinliğin son gününde katılımcılar, Hacıbektaş ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Müzesini gezdi. Katılımcılar daha sonra Hacı Bektaş Veli Türbesi'ni ziyaret ederek semah gösterisini izledi. 

Sempozyum düzenleme kurulu üyesi Yrd. Doç. Dr. Ersal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantıda 60 bildiri sunulduğunu, sosyal faaliyetler ile de öğrenciler, Nevşehir halkı ve akademik camianın programın parçası olmasının sağlandığını belirtti.

Ersal, "Alevilik ve Bektaşilik konusunda özgün, söylenmemiş çok ciddi bildiriler vardı. Yurtiçinden ve yurtdışından katılımcılar oldu. Uluslararası bir sempozyumun mahiyetini karşılayacak kadar katılımcımız vardı. Bu anlamda başarılı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Toplantıya sadece akademisyenlerin değil, Alevi dedelerinin de katıldığını anımsatan Ersal, "Onlar da bu toplantının bir parçası oldu, gönüllerini, muhabbetlerini toplantıya soktular. Bilgi, hoşgörü, sevgi ve barış vardı. Buna benzer sempozyumların daha sık gerçekten konunun uzmanları tarafından gerçekleştirilmesinin daha fazla fayda sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. 

Alevi Dedesi Hüseyin Dedekargınoğlu ise sempozyumun amacına ulaştığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.