Nevşehir

DAEŞ'ten kaçan Afganlar'a yardım eli

18:16 03 Kasım 2015
DAEŞ'ten kaçan Afganlar'a yardım eli

Terör örgütü DAEŞ'in saldırılarından kaçan ve İran üzerinden Türkiye'ye sığınan 36 Afgan, Nevşehir'e yerleştirildi

Terör örgütü DAEŞ'in Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentindeki saldırılarından kaçan 36 sığınmacı, Nevşehir'e geldi.

Nevşehir Emniyet Müdürlüğüne başvuran Afgan sığınmacılar, yetkililer tarafından geçici olarak bir eve yerleştirildi. Sığınmacılara vatandaşlar tarafından yiyecek ve içecek temin edildi.

Sığınmacılardan Veysidin T, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkesindeki DAEŞ saldırıları nedeniyle komşularının hayatını kaybettiğini, evlerinin yıkılarak kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

İran üzerinden zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaştıklarını anlatan Veysidin T, "5 çocuğum ve akrabalarımla Mezar-ı Şerif'ten yola çıktık. Türkiye'ye giriş yaptıktan sonra Ankara'da bulunan Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne götürüldük. Daha sonra aynı gün bizi otobüsle Nevşehir'e yönlendirdiler" dedi.

Vahid T. ise Türkiye'ye ulaşmak için Mezar-ı Şerif'ten ayrıldıktan sonra Herat kenti yakınlarında yollarının DAEŞ üyelerince kesildiğini, para ve kıymetli eşyalarına el konulduğunu söyledi.

Yolculuk sırasında yürüyerek geçtikleri dağlarda yatmak zorunda kaldıklarını ifade eden Vahid T, "Lise öğrencisiyken iç savaş nedeniyle okulu bıraktım. Evsiz ve vatansız kaldık. Türkiye'ye sığındık, yardım eli bekliyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.