Nevşehir

Engellerini kurslarla aşıyorlar

16:20 16 Kasım 2015
Engellerini kurslarla aşıyorlar

GÖRBİR derneği tarafından, İŞKUR'un desteğiyle açılan kurslara engelli vatandaşların talepleri artıyor

Nevşehir'de Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği (GÖRBİR) derneği tarafından İŞKUR'un desteğiyle açılan kurslara engelli vatandaşların talepleri her geçen gün artıyor.

Dernek Başkanı Erol Mutlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlara yönelik bilgisayar kursu açıldığını belirterek, 2 öğretmenin devamlı olarak kursiyerlere ders verdiğini belirtti.

Bu tür kursların 6 ay sürdüğünü belirten Mutlu, "Kursumuzun sonunda başarılı öğrencilerimize sertifikalarını veriyoruz. Ayrıca devlet kursa katılan engelli vatandaşlarımıza günlük 20 lirada ücret veriyor" dedi.

Mutlu, bilgisayar, rapito gibi farklı kurslar verdiklerini ifade ederek, kurslara ilginin arttığını bildirdi.

Derneğin bilgisayar öğretmeni Yasemin Yalçın da kursların engelli vatandaşların iş hayatında istihdam edilmek üzere verildiğini söyledi.

Kursiyerlerden Dursaf Kara da daha önce kurslara katılmak istemediğini ama anne ve babasının ısrarıyla bu kararı aldığını belirtti.

Burada çok şeyler kazandığını kaydeden Kara, "İyi ki bu kurslara katılmışım, yeni arkadaşlarım oldu. Psikolojim de düzeldi. Çok sevdim ve beğendim, bir daha kurs olsa yine gelirim" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.