Nevşehir

Kayadan oyma ahır "ekmek teknesi" oldu

11:49 29 Kasım 2015
Kayadan oyma ahır "ekmek teknesi" oldu

 YUSUF DERNEK - Nevşehirli genç girişimci, Uçhisar Kalesi'nin yanındaki tüf kayadan oyma eski ahırı, doğal yapısını koruyarak hediyelik eşya mağazası haline getirdi.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinden geçen yıl mezun olan Ahmet Arısoy (24), AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayal gücünü de kullanarak ahırı güzel bir işletmeye dönüştürdüğünü söyledi.

Ahırı orijinalliğini bozmadan satış mağazası haline getirdiğini anlatan Arısoy, doğal yapısını da yansıtması için işletmeye saman balyaları yerleştirdiğini belirtti.

İşletmeler arasında öne çıkmak için fark oluşturmak gerektiğini ifade eden Arısoy, "Farklılık oluşturmak için ahırda hayvanlara yem verilen oymalara bile dokunmadım. Buraları, ürünlerimin daha gösterişli görünmesi için dizayn ettim. Mekandaki doğal kısımların üzerini ışıklandırarak, ürünleri burada sergiliyorum" dedi.

Satışa sunduğu ürünlerin çoğunun özel yapım olduğunu dile getiren Arısoy, müşterilerin ilgisini çekmesi için iş yerinde saman balyalarıyla küçük bir fotoğraf köşesi de yaptığını kaydetti.

Eski ahırı mağazaya dönüştürme fikrine ailesi ve çevresinin çok şaşırdığını bildiren Arısoy, şöyle konuştu:

"Annem babam önce inanamadı. Bu ahıra girdiğimde bir ay temizlik ve düzenleme işleri yaptım. Buranın ilk halini görenler şimdi geldiğinde çok şaşırıyor. Hepsinden de tebrik aldım. İlk olarak yer düzenini ayarlayarak, ahırın üstünü temizledim. Daha sonra saman balyaları gibi dekoratif unsurlar tasarladım ve yaklaşık bir ay bu işlerle uğraştım. En zor olanı da ahırın doğal yapısını korumaya çalışarak bu işe kalkışmam oldu."

Mekanın 1940'lardan itibaren yaklaşık 70 yıl ahır olarak kullanıldığını ifade eden Arısoy, babasının desteğiyle 20 bin liraya aldığı atıl ahırı "ekmek teknesi" haline dönüştürmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Arısoy, projeyi bölgenin doğal yapısına bağlı kalarak yaptığını, müşterilerinden olumlu tepkiler aldığını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.