Nevşehir

Nevşehir'de, NO GDO çalıştayı

12:22 08 Aralık 2015
Nevşehir'de, NO GDO çalıştayı

Nevşehir'de, kısa adıyla "NO GDO" olarak anılan iki yurtdışı, beş yerel ortaklı Türk Ulusal Ajansı tarafından desteklenen stratejik ortaklık projesini amaçlayan çalıştay başladı.

Ürgüp ilçesindeki Kapadokya Meslek Yüksekokulu'nda başlayan çalıştayda konuşan yüksekokul müdür yardımcısı Füsun Hepdinç, çalıştayda, obezite ve yol açtığı rahatsızlıkların önlenmesine yönelik çeşitli faaliyetlerde bulunulacağını belirtti.

Çalıştayın amacının uluslararası bir platform oluşturarak Obezite ve Tip II Diyabet konularında vatandaşları bilgilendirmek olduğunu ifade eden Hepdinç, "Çalıştayın asıl amacı obezite ve Tip II Diyabet tehlikeleri hakkında vatandaşların farkındalıklarını arttırmak, bu kişilere yeni ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak ve sağlıklı yaşam için şart olan egzersizi yaşam biçimi haline getirmek, risk grubundaki bireyleri tespit ederek takip etmek ve önlemler almak" dedi.

Bu konuda birtakım araştırmalar yapıldığının altını çizen Hepdinç, "Amacımıza ulaşmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğüyle taramalar gerçekleştirilmiş, öğretmenlerimize seminerler verilmiş ve bu konuda yabancı ortaklarımızın deneyimleri incelenmiştir" diye konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Şimşek ise bütün dünyayı yakından ilgilendiren obezite sorunu hakkında çözüm yollarının bulunması gerektiğini belirterek, "Bu konu üzerene düşerek yapılması gereken önemli bir sorundur. Yapılacak olan çalıştayın yararlı olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Çalıştayın açılışına, İl Sağlık Müdürü Mahmut Aydın, Kapadokya Gelişim Derneği ve Kırşehir İzcilik Spor kulübü üyeleri katıldı.

Çalıştay, 11 Aralık tarihine kadar devam edecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.