Nevşehir

Yeni eğitim dönemi öncesi sığınmacı çocuklara karne şenliği

17:03 06 Şubat 2016
Yeni eğitim dönemi öncesi sığınmacı çocuklara karne şenliği

İHH Nevşehir İnsani Yardım Derneği tarafından düzenlenen karne şenliğinde Türk, Afgan ve Suriyeli çocuklar birlikte eğlendi.

Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen programda çeşitli yarışmaların yanı sıra sığınmacı çocuklar müzik eşliğinde Ankara havası oynadı.

Programla ilgili AA muhabirine açıklama yapan dernek başkanı Baki Öncel, hafta başında okula başlayacak olan çocukların motivasyonunu artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Programda çocukların birbirleriyle kaynaşması amacıyla eğlenceli aktiviteler gerçekleştirildiğini ifade eden Öncel, "Ülkemizde birçok ilde olduğu gibi burada da sığınmacı çocuklar bulunuyor. Ortak noktanın kardeşlik olduğunu vurgulayarak ilimizdeki Türk, Suriyeli ve Afgan öğrencilerin tanışmalarını amaçladık. Çocuklar dünyanın geleceğidir, bu nedenle bugünün çocuklarının yarına kardeşlik ve birlik içinde hazırlanmalarını hedefliyoruz" dedi.

Suriyeli çocuklardan Hamide Kubbi (12), programda kendisi gibi ülkesini terk etmek zorunda kalan farklı çocuklarla tanıştığını belirterek, uzun zaman sonra ilk kez eğlenceli bir organizasyona katıldığını kaydetti.

Kubbi, "Türk, Afgan ve Suriyeli yeni arkadaşlar edindim. Bize hediyeler verdiler. Çok mutlu oldum, bu mutluluğu sağlayan herkese teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Üç yıl önce Halep'ten Nevşehir'e gelen Abdurrahman Hamo (10) ise eğitime devam ettiği okulda Türk arkadaşları olduğunu programa da beraber geldiklerini söyledi.

Hamo, "Türk oyun havalarını okulda da oynamıştık, burada arkadaşlarımla yine oynadım, çok eğlendik" diye konuştu.

Tüm çocuklara çeşitli hediyelerin dağıtıldığı programda, karne notları yüksek olanlara ayrıca kol saati verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.