Nevşehir

Nevşehir'den kısa kısa

18:22 29 Nisan 2016
Nevşehir'den kısa kısa

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Tanrıver, mesajında, emeğiyle hayatını kazanan, alın teriyle geçimini temin eden ve ülkenin kalkınmasında büyük katkılar sağlayan çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutladığını belirtti.

Yeni Türkiye mücadelesinde en büyük dayanağın emek ve alın teri olduğunu vurgulayan Tanrıver, bu özel günün güçlü ve kalkınmış bir Türkiye için önemli bir adım olduğunu aktardı. Tanrıver, 1 Mayıs'ın kavganın, şiddetin, çatışmanın günü değil, birliğin, dayanışmanın, mücadelenin, demokrasinin, barışın, kardeşliğin ve baharın günü olduğunu belirtti.

Tanrıver, "Demokrasimizin güçlenmesi, örgütlü toplumun büyümesi için atılan adımlar geleceğimiz için çok önemlidir. Tüm çalışanlarımızın ve işçilerimizin gününü kutluyor, sevgi, kardeşlik ve barış duygularının artmasına vesile olacak huzur dolu nice 1 Mayıslar diliyorum." ifadelerini kullandı.

- Tarihi kilisede restorasyon hazırlığı

Nevşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında ortaya çıkarılan yer altındaki tarihi kilisede gerçekleştirilmesi planlanan restorasyon için bilimsel değerlendirmeler yapılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Restorasyon ve Konservasyon Merkezi ve Bölge Laboratuvarı Müdürü Ali Osman Avşar ve Duvar Resmi Konservasyon Uzmanı Gülseren Dikilitaş, kilisedeki mevcut durum incelemesinin ardından nem ve sıcaklık ölçümlerini yaptı, laboratuvar analizleri için örnek aldı.

Duvar resmi ve taşıyıcı ana kayanın konservasyon durumunun da incelendiği çalışmalar sonunda inceleme raporu hazırlanacağı belirtildi.

- Uçhisar'da su sayaçları değişiyor

Uçhisar beldesinde elektronik kartlı su sayacına geçiş işlemlerine başlandı.

Uçhisar Belediye Başkanı Ali Karaaslan, yaptığı yazılı açıklamada, Belediye Meclisinin kararı doğrultusunda beldedeki bin 200 haneye takılacak sayaçların ücretsiz monte edildiğini belirtti.

Karaaslan, elektronik kartlı sayaçlar sayesinde su tasarrufu sağlanacağını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.