Nevşehir

Van'daki terör saldırısı

15:32 25 Mayıs 2016
Van'daki terör saldırısı

Van'ın Çaldıran ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin yola döşediği patlayıcının zırhlı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Emre Türkmen, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Türkmen'in naaşı, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Kapadokya Havalimanı'na getirildi.

Şehit Türkmen için havalimanında düzenlenen törene, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Gülşehir Kaymakamı Murat Ertekin ile diğer ilgililer katıldı.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak cenaze aracına konuldu. Türkmen'in naaşı, daha sonra karayoluyla memleketi Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesine uğurlandı.

Şehidin cenazesi helallik alınması için Savat Mahallesi'ndeki Çayırbağ Çiftliği'nde yaşayan babaevine getirildi. Tekbirlerle evin içine alınan cenaze, bir süre burada bekletildi. Anne Zöhre Türkmen, evin önünde "Emrem böyle olsun istemezdim. Ben seni böyle karşılamak istemiyordum. Muradın gözünde kaldı Emrem. Seni öpmelere kıyamıyordum kuzum. Televizyonda şehitleri görür üzülürdüm, Allah bana da verdi kuzum." diyerek gözyaşı döktü.

Cenaze evin içindeyken fenalaşan yakınlarına sağlık ekibi müdahalede bulundu. Helallik alınması sırasında şehidin babası Emin, annesi Zöhre ve eşi Hacer ile kardeşleri Seval Koçak ve Simge Türkmen gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra konvoy eşliğinde Çilehane Meydanı'na getirilen şehit cenazesi, İl Müftüsü Yakup Öztürk tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Çilehane Mezarlığına defnedildi.

Cenaze namazına Nevşehir Vali Vekili Ahmet Soley, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.