Nevşehir

Göreme, Japonya’nın Kashiwa şehri ile kardeş oluyor

14:20 18 Nisan 2017
Göreme, Japonya’nın Kashiwa şehri ile kardeş oluyor

2016 yılında Japonya'nın başkenti Tokyo'daki JATA fuar alanında düzenlenen "Tourism Expo Japan 2016" fuarında görüşmeleri yapılan kardeş kent protokolünün önümüzdeki günlerde imzalanacağı bildirildi.

Kapadokya bölgesinin önemli turizm merkezlerinden Göreme Belediyesi ile Japonya'nın Kashiwa Belediyesi arasında imzalanacak olan protokol, sosyal, kültürel ve ekonomik alanda iş birliğini kapsıyor.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kashiwa'nın bölgesel bir ticaret merkezi olduğunu, proje kapsamında bölgeye gelecek olan Japon turist oranının artmasına katkı sağlayacağını kaydetti.

Cingil, "2016 yılında Tokyo'da düzenlenen turizm fuarı esnasında kararlaştırdığımız iş birliği çalışmalarımız meyvelerini vermeye başladı. Japonya'da, Japon-Türk Dostluk Ticaret Derneği kuruldu. Derneğin kurulmasının ardından Japonya'dan turizm ve basın mensuplarından oluşan bir heyetin Türkiye'ye gelmesi, Türkiye'den de turizm ve basın mensuplarından oluşan heyetin Japonya'ya giderek gezi ve incelemelerde bulunması konusunda çalışmalar başladı." dedi.

Cingil, çalışmaları Japonya'da takip eden turizmci iş adamı Ömer Korkmaz'ın, Kashiwa Belediye Başkanı Hiroyasu Akiyama'yı ziyaret ederek kardeş kent proje dosyasını teslim ettiğini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.