Nevşehir

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

13:50 19 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Nevşehir'in Gülşehir ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Türk Hava Kurumu (THK) tarafından motorlu yamaç paraşütü gösterisi yapıldı.

Gösteride, beraberindeki 12 metrelik Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandıran paraşüt pilotu Murat Tok, izleyicilerden alkış aldı. Tok, bir süre ilçe semalarında süzüldükten sonra kutlama programının gerçekleştirildiği sahaya iniş yaptı.

THK motorlu yamaç paraşüt pilotu Tok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlığın davetiyle geldikleri Gülşehir'de Türk bayrağını semada dalgalandırmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

THK'nin gençlere ücretsiz havacılık kursları verdiğini belirten Tok, şöyle konuştu:

"Bunun yanı sıra resmi bayramlarımızda motorlu yamaç paraşütü ve diğer hava araçlarıyla gösteri uçuşları yapıyoruz. Hava şartları çok uygun olmamasına rağmen böyle önemli bir bayramda Gülşehir semalarını renklendirmek üzere motorlu yamaç paraşütü ile gösteri uçuşumuzu gerçekleştirdik. 12 metrelik bir Türk bayrağı ile bayramımızı gökyüzünde kutladık."

Program sonunda protokolü selamlayan pilot Murat Tok ve ekibine Gülşehir Kaymakamı Çağlar Tekin tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.