Nevşehir

Nevşehir'den kısa kısa

13:08 25 Mayıs 2017
Nevşehir'den kısa kısa

- Gülşehir'de kök kenevir ele geçirildi

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEÜ) Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi tarafından "Şehir buluşmaları" toplantısı düzenlendi.

Üniversite yerleşkesinde düzenlenen programa, Vali Vekili Ahmet Soley, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda, işverenler ile üniversite arasında işbirliği ve dayanışmayı sağlamak amacıyla stratejik eylem planı ve çalışma grubu faaliyetleri anlatıldı.

Nevşehir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kenevir bitkisi yetiştirdiği tespit edilen şahsı gözaltına aldı.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Gülşehir ilçesindeki bir evde kenevir bitkisi yetiştirildiğine yönelik ihbar üzerine belirtilen adreste jandarma ekiplerince arama yapıldı.

Saksılar içinde yetiştirilen 10 adet kök kenevir imha edilirken, zanlı adli mercilere sevk edildi.

- "Öğrenme şenliği" düzenlendi

Hayat Boyu Öğrenme alışkanlığı kazanımını sağlamak amacıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğünce "Öğrenme şenliği" düzenlendi.

Diriliş Meydanı'nda gerçekleştirilen programın açılışında konuşan Milli Eğitim İl Müdürü Murat Demir, şenliğin öğrencilerin kazanımlarına dikkat çekmek amacıyla organize edildiğini belirterek, "Şenlik, beşikten mezara kadar devam eden öğrenme sürecinin nasıl gerçekleştiğinin sergilenmesi adına düzenlenmiştir." dedi.

Kentteki çeşitli okullarda öğrencilerin yıl sonu etkinlikleri kapsamında ortaya çıkardığı ürünleri inceleyen Vali Vekili Ahmet Soley ise sergilenen çalışmaları başarılı bulduğunu ifade etti.

- Nevşehir mahyalarla süslendi

25 Mayıs 2017 Cumartesi günü başlayacak ramazan ayı nedeniyle, Nevşehir Belediyesi tarafından çeşitli hazırlıklar yapıldı.

Sebze pazarında her gün bin 500 kişiyi iftar organizasyonunda buluşturacak olan geleneksel iftar sofrasının yanı sıra Atatürk Bulvarı'na mahya asıldı.

"Hoş geldin Ya Şehr-i Ramazan" yazılı mahya ramazan ayı boyunca kentin ana caddesini süsleyecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.