Nevşehir

"4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali"

00:18 13 Temmuz 2017
"4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali"

Nevşehir'in Göreme beldesinde "4. Uluslararası Göreme Halk Oyunları Festivali" başladı.

Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan, Bulgaristan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Kırşehir, Bursa ve Ankara'dan gelen halk oyunları ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen festivalin açılışı dolayısıyla kortej düzenlendi. Daha sonra belediye etkinlik alanında oluşturulan sahneye çıkan ekipler, yörelerine ait renkli kıyafetlerle gösteriler sundu.

Gösteriler, belde halkının yanı sıra yabancı turistler tarafından da ilgiyle izlendi.

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, festivalin tarihi ve kültürel değerlere sahip Kapadokya'nın tanıtımına olumlu katkılar sunacağına inandığını söyledi.

Festivalin renkli görüntülere sahne olduğunu belirten Cingil, "Göreme tarihi süreçten bugüne kadar kültürlerin buluştuğu bir merkez olma görevini sürdürüyor. Dünyanın çeşitli ülkelerinden, şehirlerinden Kapadokya'nın merkezi Göreme'ye gelerek kültür çeşitliliği oluşturan ekiplerimiz bu kaynaşmayı yaşatan birer elçi durumundalar. Ben buradan tüm dünya insanlarına bir çağrıda bulunuyorum; dünya kültürlerinin buluştuğu Göreme'ye gelin, ülkemiz ve şehrimiz çok güvenli. Türkiye'ye gelin ve Göreme'yi de görmeden gitmeyin." dedi.

Festival, haftasonuna kadar devam edecek

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.