Nevşehir

"Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu" toplantısı

17:33 22 Eylül 2017
"Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu" toplantısı

Ünver, "Aracı şehirler dünyada sesini duyurmaya başladı. Buralarda ekonomi ve istihdam düzgün olduğunda insanların büyükşehirlerdeki plansız kentleşmeye yönelmeyeceklerini kendi memleketlerinde iyi şartlarda yaşayabileceklerini ortaya koyduk. Buna, dünyanın dikkatini çekmeye çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) bünyesindeki Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (MEWA) tarafından Nevşehir'de düzenlenen, "Aracı Şehirler MEWA Bölgesel Forumu" sona erdi.

Nevşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden programda, aracı şehirlerde göç yönetimi, marka aracı şehirler, aracı şehirlerde sürdürülebilir kalkınma hedefleri konularında oturumlar gerçekleştirildi.

Forumun kapanış programında konuşan UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, toplantıların, büyükşehirler ile kırsal kesim arasında bağ oluşturan aracı şehirlerin öneminin anlaşılabilmesi konusuna katkı sağlayacağına inandığını kaydetti.

Duman, "Buradaki fikir alışverişleri, 2018'deki aracı şehirler dünya forumuna giden süreçte önemli bir adımdır. Önümüzdeki aylarda da Avrupa ve Güney Amerika'da bölgesel forumlar gerçekleştireceğiz. Bu forum, aracı şehirler konusunda küresel bilgi birikimi oluşmasına katkı sağlayacaktır." dedi.

Foruma ev sahipliği yapan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise programın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan oturumlarda konuşulanların önümüzdeki süreçte kitaplaştırılacağını, amaçlarının aracı şehirlere dikkat çekmek olduğunu söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.