Nevşehir

Belediye çocuklar için kaldırıma sessek oyunu çizdi

16:42 23 Ağustos 2018
Belediye çocuklar için kaldırıma sessek oyunu çizdi

Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye tarafından kaldırıma çizilen seksek oyunu, çocukların ilgi odağı oldu.

İlçenin muhtelif alanlarındaki kaldırımlara belediyenin çizdiği seksek çizgileri çocuklar tarafından ilgiyle karşılandı.

Belediye Başkanı İsmet İnce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaldırımların sadece üzerinde yürüyerek geçilen yerler olmanın ötesinde sosyal hayatın geliştiği alanlar olduğunu söyledi.

Avanos'un kaldırımlarında önemli düşünürlerin yazılarının yer aldığı parke taşları ve çocukların üzerinde seksek oynayabileceği çizgi oyunları yaptıklarını belirten İnce, bunların insanların ilgisini çektiğini ve sosyal mecrada çektikleri fotoğrafları, Avanos Belediyesi olarak etiketlediklerini ifade etti.

Vatandaşlardan ve çocuklardan uygulamayla ilgili güzel yorumlar aldıklarını kaydeden İnce, "İnsanlar kaldırımda yürürken yazıları fark edip gülümsüyor ve inceliyorlar. Çocuklar ise seksek oyununu gördüklerinde mutlaka oynuyor. Amacımız çocukları tebessüm ettirmek, büyüklerinse bir an bile olsa hayatın karmaşasını bir kenara bırakıp önemli bir düşünürün yazısını okumasını sağlamak." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.