Niğde

Meme kanseri bilinçlendirme ayı

13:11 05 Ekim 2015
Meme kanseri bilinçlendirme ayı

Halk Sağlığı Müdür Vekili Değirmencioğlu: "Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser olmasına rağmen, erken tanı konabilen ve tedaviyle düzelme şansı olan bir kanser türüdür"

Niğde Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ertan Değirmencioğlu, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser olmasına rağmen, erken tanı konabilen ve tedaviyle düzelme şansı olan bir kanser türü olduğuna işaret etti.

Değirmencioğlu, "meme kanseri bilinçlendirme ayı" dolayısıyla yaptığı açıklamada, meme kanserinin gerek gelişmiş, gerekse gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen kadın kanseri olduğunu bildirdi.

Türkiye'de kadınlarda en sık görülen kanser olan meme kanserinin kanserden ölüm nedenlerinin başında geldiğini aktaran Değirmencioğlu, şunları kaydetti:

"Tespit edilmesi mümkün olan bu kanserle mücadelede kadınların bilgilendirilip, bilinçlendirilmesi önemlidir. Meme kanseri, ileri yaş hastalığı olmasına rağmen çok genç yaşlarda da ortaya çıkabilmektedir . Türkiye’de meme kanseri görülme yaşı bir çok batı ülkesine göre daha erken yaşta görülmektedir. Ortalama riske sahip bir kadın için yaşam boyunca meme kanserine yakalanma riski yüzde 7.8 dir. Erkeklerde de görülmekle beraber tüm meme kanserlerinin ancak yüzde 1'ini oluşturmaktadır. Meme kanserinde genellikle ağrısız kitle (memede, koltuk altında), nadiren ağrı, meme başı akıntısı  (özellikle tek taraflı, kanlı ), meme başının içeri çekilmesi, meme derisinde kalınlaşma, kızarıklık, meme ucunda kabuklanma, kaşıntı, memede portakal kabuğu görünümü  önemli belirtilerdendir."   

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.