Niğde

Niğde'de deprem tatbikatı

17:11 27 Kasım 2015
Niğde'de deprem tatbikatı

Niğde'de gerçekleştirilen deprem tatbikatında, metruk binaların yer aldığı alanda arama kurtarma çalışması yapıldı.

Efendibey Mahallesi'nde metruk binalarda gerçekleştirilen tatbikata Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının  (AFAD) yanı sıra 112 Acil Servis, Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekipleri ile itfaiye ve emniyet birimleri katıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği 6,5 büyüklüğündeki deprem sonrası arama kurtarma, yangına müdahale ve tahliye çalışmaları yapıldı.

Temsili olarak enkaz altından kurtarılan yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere sevk edildi. Arama kurtarma ekipleri, bina yıkıntılarından çok sayıda yaralı çıkardı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, yaptığı açıklamada İl Sağlık Afet ve Acil Durum Planı (İL-SAP) doğrultusunda deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Temsili olarak 6,5 şiddetinde meydana gelen deprem sonrasında yıkıntılar ve yangın oluştuğunu belirten Yücel, "İl Sağlık Müdürlüğünün koordinatörlüğünde AFAD, belediye itfaiye müdürlüğü, emniyet müdürlüğü, MEDAŞ ve doğalgaz ekibi paydaş kurumlar olarak bu tatbikata katıldı. Tatbikatta 60 civarında kişi depremden etkilendi. Deprem sonrasında yangınlar çıktı. Evler ve araçlar yangında hasar gördü, 5 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu.

Depremin büyük olması nedeniyle senaryo gereği çevre illerden de destek aldıkları tatbikatı 81 kişilik ekiple gerçekleştirdiklerini aktaran Yücel, Nevşehir ve Kayseri'den UMKE ekiplerinin de katıldığını çalışmanın başarılı şekilde tamamlandığını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.