Niğde

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

16:31 27 Aralık 2015
Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Niğde'de yardım malzemesi dolu 19 tır, Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı

 İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Niğde Şubesi öncülüğünde toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği 19 tır, Suriye'ye uğurlandı.

İHH Niğde Şubesi Başkan Yardımcısı Osman Acar, İl Müftülüğü önündeki açık otoparkta düzenlenen törende, Suriye'deki savaşın 5. yılını doldurduğunu, Suriye halkının bu süreçte katliam, sefalet, açlık ve insanlığa reva görülmeyen en kötü muameleyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Suriye'de yaklaşık 300 bin insanın katledildiğini, 5 milyon insanın sığınmacı durumuna düştüğünü ve şehirlerin harap edildiğini belirten Acar, şöyle konuştu:

"Batı ve Doğu emperyalizmi, kendi çıkarları için İslam beldelerini kendilerine oyun alanına çevirmişler. İHH savaşın başladığı günden beri Suriye halkının yanında, insani ve İslami bilinçle var olmuş. Bugün bizler de Niğde İHH olarak Bayırbucak Türkmenlerinin yaralarına merhem olmak için patates, un, makarna ve kuru gıdaları gönderiyoruz." 

Konaklı Belediye Başkanı Maksut Özçelik ise Bayırbucak Türkmenleri için belde olarak 115 ton patates topladıklarını ifade etti.

Duaların ardından un, patates gibi gıda ürünlerinin yanı sıra battaniye ve giyecek yüklü 19 tır, Suriye'ye doğru yola çıktı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.