Niğde

Niğde'de soba kullanımı eğitimi verildi

16:16 31 Aralık 2015
Niğde'de soba kullanımı eğitimi verildi

Niğde Sağlık Müdürü Dr. Yılmaz Yücel, karbonmonoksit zehirlenmelerinin önüne geçilmesi amacıyla kahvehane ve evlerde soba eğitimi verildiğini belirtti.

Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, kış aylarının gelmesiyle özellikte soba kullanılan evlerde yanlış kullanım, bilgisizlik ve ihmal yüzünden karbonmonoksit zehirlenmelerinin yaşandığını ifade etti.

Alçak basınçlı havalarda bu durumun daha tehlikeli boyutlara ulaştığına işaret eden Yücel, zehirlenmelerin önüne geçilebilmesi amacıyla İl Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü ve Nevşehir Belediyesi itfaiye Müdürlüğü'nden oluşan ekiplerin çeşitli eğitimler verildiğini dile getirdi.

Yücel, "Kent merkezi, köy ve beldelerde kömür kullanan evlerde, kahvehanelerde eğitimler verildi. Önümüzdeki yılda da devam edilecek. Yazılı broşürler, işitsel ve görsel eğitim materyalleri hazırlanarak ekiplerimiz vasıtasıyla kömür kullanan hanelere ziyarette bulunuyoruz. Burada uygun soba kurulumu, yakılması, baca temizliği ve olası bir zehirlenmede yapılacak ilk yardımla ilgili toplumun bilgilendirilmesi sağlanmıştır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.