Niğde

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

14:47 10 Nisan 2016
Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yılı

Niğde'de, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü nedeniyle tören düzenledi.

İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sami Ekim’in Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtına çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Törende konuşan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, emniyet ve jandarma teşkilatının tarihinin en ağır sınavıyla karşı karşıya olduğunu belirterek, ülkenin vatan toprağının ve insanın mutluluğunu hedef alan eşkıyanın, verdiği tahribatı arttırabilmek için yeni bir oyunla piyasaya çıktığını söyledi.

Kılıç, "Bebekleri katledecek kadar alçaklaşmış, insanlıktan nasibi olmayan hayvanların bile çok aşağısında olan bir güruh, ülkeme, vatanıma insanıma karşı bir hücum içerisinde, ama polisimiz, askerimiz ve jandarmamız Çanakkele ruhunu aratmayacak öylesine destanlar yazıyor ki oturduğumuz yerden çok şükür Çanakkale ruhu halen yaşıyor diyebiliyoruz." şeklinde konuştu.

TBMM İdari Amiri ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen de, terör odaklarının son zamanlarda artarak devam eden saldırıları sonucunda şehitler verildiğini ifade ederek, "Bu evlatlarımızın kardeşlerimizin hukukunu millet olarak ne yapsak ödeyemeyiz. Bizler iktidar sahipleri olarak elbette ki tüm bu kesimlerimizin özlük ve hukuklarını koruma noktasında zaman zaman ihmaller ve onların beklentilerini karşılayamadığımızı biliyoruz." dedi.

Özegen, 3 bin ek göstergenin emniyet mensuplarını çok mutlu etmediğini, 3 bin 600 ek gösterge beklentilerinin olduğunu bildiklerini vurgulayarak, bu beklentileri önümüzde ki günlerde ülkenin imkanları geliştikçe karşılayacaklarını dile getirdi.

Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ise, gücünü yasalardan ve halktan alan emniyet teşkilatının çağdaş anlayış ve sorumluluk bilinci içerisinde suç ve suçlularla mücadelesini fedakarlıklarla, azimle ve sebatla sürdürdüğünü söyledi.

Kurt, "Güçlü devletimizin sağladığı araç gereç ve diğer her türlü teknolojik imkanlarla desteklenen emniyet teşkilatı gayret, bilgi, beceri ve tecrübesi ile taktir edilen bir kuruluştur. Bu yönüyle bir çok ülkenin emniyet birimlerine verdiği eğitim ve teknik destek farklı bir gurur kaynağı olmaktadır." ifadelerini kullandı.

Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verildiği törene, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, kurum amirleri, emniyet teşkilatı mensupları ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.