Niğde

Silahlı soygun güvenlik kamerasına yansıdı

17:24 11 Nisan 2016
Silahlı soygun güvenlik kamerasına yansıdı

Niğde'de iki kişinin, sahibini pompalı tüfek tehdidiyle etkisiz hale getirdikleri marketten soygun anı güvenlik kameralarınca kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, Niğde-Adana karayolunun 17. kilometresinde, İrfan Aktaş'ın (64) işlettiği markete 20 Ocak'ta gece saatlerinde gelen yüzleri maskeli iki kişi, pompalı tüfek tehdidiyle iş yeri sahibini etkisiz hale getirdi. Soygunculardan biri yere yatırdıkları Aktaş'ı pompalı tüfekle tehdit ederken, diğeri marketteki para ve sigaraları torbaya doldurdu.

Kasadan 10 bin lira ve yaklaşık 2 bin lira değerinde sigara çalan soyguncular, dışarıda kendilerini bekleyen otomobille kaçtı. Soygun anına yönelik güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Kamera kayıtlarını inceleyen jandarma ekiplerinin olayla ilgili soruşturmasının devam ettiği öğrenildi.

Market sahibi İrfan Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, soygunculardan birinin sigara almak istediğini söylediğini, kapıyı açtıktan sonra yan tarafında saklanan silahlı kişinin kendisine pompalı tüfek doğrulttuğunu anlattı.

Soyguncuların kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ifade eden Aktaş, "Silahı bana doğrultup 'bu bir soygun' dedi. 'Kıpırdarsan öldürürüz' gibi tehditlerde bulundular. Silahlı kişiyle yaklaşık bir dakikaya boğuştuk. İki kişi oldukları için beni yere yatırdılar, silahı başıma dayadılar. Kasadaki ve çekmecedeki paralarımı, sigaralarımı büyük bir çuvala doldurdular. Bu arada dışarıda araçta bekleyen şahıslar telefon etti, 'gelenler var kaçın' diye ve gerçekten o sırada gelenler oldu. Gelenleri görünce onlar da çuvalları sırtladıkları gibi kaçtılar." şeklinde konuştu.

Soyguncuların kendisine civarda başka açık iş yeri olup olmadığını sorduğunu aktaran Aktaş, çevrede açık iş yeri olmadığını söylediğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.