Niğde

Şehit Astsubay Tekin toprağa verildi

16:06 16 Nisan 2016
Şehit Astsubay Tekin toprağa verildi

Mardin'in Savur ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Yasin Tekin (25), memleketi Niğde'de toprağa verildi.

Şehidin naaşı Nevşehir Kapadokya Havalimanı'ndan karayoluyla Niğde'nin Şahin Ali Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Helallik alınması sırasında şehidin babası Üzeyir ve annesi Nevriye Tekin gözyaşlarını tutamadı.

Daha sonra şehit için Belediye Meydanı'nda cenaze töreni düzenlendi. Törende ayakta durmakta zorluk çeken şehidin annesi Nevriye ve 7 aylık hamile eşi Ülkiye Tekin'e yakınları yardım etti.

Cenazenin tören alanına getirilişi sırasında, baba Tekin, "Kınaladım da gönderdim ben seni yavrum. Vatan sağ olsun ne yapalım, bir Yasin gider, bin tane Yasin gelir." dedi.

Gözyaşları içinde eşini son bir kez daha görmek isteyen Ülkiye Tekin, acısını "Beni hastaneye götürdüler, 'yaralı' diye göstermediler. Ben onu son bir kez göreyim ne olur, son bir kez dokunayım ona" sözleriyle dile getirdi.

Şehidin cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından Niğde Şehitliği'nde toprağa verildi.

Törene, şehidin ailesi, yakınları, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı Albay İbrahim Taşkın, AK Parti Niğde milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.