Niğde

Eşi ve oğluyla işten çıkarılan kadından oturma eylemi

12:47 30 Nisan 2016
Eşi ve oğluyla işten çıkarılan kadından oturma eylemi

Niğde'de çalıştığı bir tekstil fabrikasından eşi ve oğluyla işten çıkarılan Aynur Kirman, Kent Meydanı'nda yaptığı oturma eylemiyle, işvereni protesto etti.

Elinde Türk bayrağı ve "Kanun varsa bize de var" yazılı pankart taşıyan 38 yaşındaki Kirman, Kent Meydanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada, işverenin bir sendika hakkında suç duyurusunda bulunmasını istediğini, bunu reddettiği için eşi Kazım ve oğlu Ferhat Kirman ile işten çıkarıldığını iddia etti.

Yaklaşık 2 aydır maaş alamadığını, işten çıkış dilekçesini götürdüğü işvereni tarafından darbedildiğini ve hakaretlere maruz kaldığını öne süren Kirman, "Suç duyurusunda bulundum, 7 gün darp raporu aldım." dedi.

Kendisiyle beraber 37 kişinin daha işine son verildiğini belirten 4 çocuk annesi Kirman, diğer işçilerin tazminatlarını alamama korkusu, eşi Kazım ve oğlu Ferhat'ın ise iş görüşmeleri nedeniyle, eyleme katılamadığını kaydetti.

Kirman, "Eylemi tek başıma yapıyorum. İşten çıkarıldıktan sonra diğer fabrikalara gittim, kimse beni işe almadı. Fabrika sahibi ve müdürü, diğer fabrikalara ismimizin olduğu bir liste göndermiş. 'Eğer sendikayı şikayet etmezseniz, teker teker çıkışlarınızı vereceğiz' dediler. Kadına şiddet diye bir şey vardı, hani o nerede kaldı? İşveren tarafından darbedildim. Pazartesi gününden sonra çocuklarımı da alıp geleceğim ve burada açlık grevi yapacağım." diye konuştu.

Açıklamasının ardından, bir süre oturma eylemi gerçekleştiren Kirman, daha sonra eylemini sonlandırdı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.