Niğde

Engelliler Haftası

12:45 10 Mayıs 2016
Engelliler Haftası

Etkinliğe, Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu, Fertek Özel Eğitim Mesleki Merkezi, Niğde Ensar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Niğde Rehberim Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri katıldı.

Niğde Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu, Engelliler Haftası dolayısıyla tanıtım günü düzenledi.

İmam Hatip Meydanı'nda toplanan grup, "adımlarımızın biçiminin ne önemi var, mühim olan yürüyüşümüzle sevgi ve dostluk köprüsünü geçmektir" yazılı afiş ile ellerine aldıkları, "yapacaklarım sınırlı ama ufkum geniş", "her çocuk özeldir", farklılıkları birlikte fark edelim", "bir gün değil her gün ilgi görmek istiyoruz" dövizlerle ve "engele takılma bize katıl" sloganı atarak kent meydanına kadar düdük çalarak yürüdü.

Engelliler Haftası dolayısıyla Kent Meydanı'nda organize edilen programda konuşan Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu Müdürü Adnan Gümüş, Engelliler Haftası'nın sadece Türkiye'de kutlanmadığını, Birleşmiş Milletlere bağlı 156 ülkede etkinliklerle değerlendirildiğini söyledi.

2011 yılı istatistiklerine göre nüfusun toplam yüzde 6,6'sının en az bir engele sahip olduğunu belirten Gümüş, şöyle konuştu:

"Engelli vatandaşlarımız söz konusu olduğunda devletimizin resmi kurumları ve sivil toplum kuruluşları, bu vatandaşlarımıza hizmet etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmamaktadırlar. Engellilere hizmet etmek bir gönül işidir. Biz diyoruz ki, asıl engelli karşısına bir zorluk çıktığı zaman hemen pes eden, o zorluğu aşmak için mücadele etmeyendir. Engelliler için açtığımız her hizmetin bir gün kendimize de lazım olabileceğini unutmayalım."

İşitme engellilerden kurulu halk oyunu ekibi, gösteri sundu.

Daha sonra Hüdavent Hatun İşitme Engelliler Okulu öğrencilerinin yaptığı, TÜBİTAK Projesinde yer alan resim ve ahşap süs eşyalarının yer aldığı serginin açılışı yapıldı.

Programa, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, vatandaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.