Niğde

Niğde merkezli FETÖ/PDY operasyonu

15:36 25 Mayıs 2016
Niğde merkezli FETÖ/PDY operasyonu

Niğde merkezli 4 ilde, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY)" yönelik operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, kayıtlarda "öldü" şeklinde gösterilen 80 yaşındaki T.Ç'nin, yaklaşık 2 milyon 500 bin lira değerindeki 32 dekar arsasının kandırma ve hile yoluyla Niğde'de faaliyet gösteren Sedef A.Ş'ye devredildiği iddiaları üzerine operasyon başlatıldı.

Niğde merkezli Ankara, Sivas ve Kayseri'de FETÖ/PDY'nin il yapılanması ve finans kaynaklarına yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonda, "örgüt yöneticiliği yapmak, nitelikli dolandırıcılık, yağma, suçtan elde edilen gelirlerin aklanması, örgüt propagandası yapmak, örgüte üye olmak ve finansal destek sağlamak" suçlamalarıyla M.A. ve F.A. Ankara, M.Ş. Kayseri, M.Y, H.Ş, M.A.Ş, F.K, Y.Ö, İ.E, M.E. ve M.U. Niğde'de gözaltına alındı.

Zanlıların adreslerindeki aramalarda, çok sayıda doküman, çek, senet, bilgisayar kasası ile 2 tabanca, 200 fişek ve POS cihazı ele geçirildi.

Operasyon kapsamında haklarında gözaltı kararı bulunan A.Ş. Sivas, örgütün "il imamı" olduğu belirtilen M.G. ile avukatlar A.E, M.S.Ö, S.C. ve O.E. Niğde'deki adreslerinde bulunamadı. M.Ö. ve A.E'nin ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.