Niğde

Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı

14:54 14 Haziran 2016
Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı

Niğde, Kırıkkale, Nevşehir ve Sivas'ta, Jandarma Teşkilatının kuruluşunun 177. yılı çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Niğde'deki kutlama programı, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Törende, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Yarbay İhsan Çanak, yaptığı konuşmada, mensubu olmaktan gurur duydukları Jandarma Teşkilatının kuruluşunu kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Konuşmanın ardından, kompozisyon dalında dereceye giren jandarma personeline ve öğrencilere ödülleri verildi.

Daha sonra Vali Yardımcısı Adnan Türkdamar ve beraberindekiler, valilik önünde açılan, silahlar ile arama kurtarmada kullanılan ekipmanların yer aldığı sergiyi gezdi.

Sergide, İl Jandarma Komutanlığında görevli "Aza" ve "Enlem" adlı arama kurtarma köpekleri ilgi odağı oldu.

- Kırıkkale

Kırıkkale'deki tören, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak'ın, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı.

Vali Mehmet İlker Haktankaçmaz, İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde devam eden törende, Jandarma Teşkilatının, ülkenin göz bebeği kurumlarından birisi olduğunu belirtti.

Çakmak da jandarmanın Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusun takdirini kazandığını dile getirdi.

Başarılı personellerin ödüllendirilmesiyle devam eden tören, jandarma ekipmanların yer aldığı serginin gezilmesi ve fidan dikimiyle sona erdi.

- Nevşehir

Nevşehir'de, Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığında tören düzenlendi.

Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, törende yaptığı konuşmada, jandarmanın üstün vazife anlayışıyla halkın takdirini kazandığını vurguladı.

JAKEM bünyesinde eğitilen at ve köpeklerin engel atlama gösterisi, katılımcılardan alkış aldı.

Törene, Vali İlhami Aktaş, Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Şemsiddin Çetin, daire müdürleri, jandarma personeli, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

- Sivas

Sivas İl Jandarma Alay Komutanı Albay Bektaş Arslan, kent meydanındaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından buradaki tören sona erdi.

İl Jandarma Komutanlığı kışlasında devam eden törende konuşan Arslan, Jandarma Teşkilatının kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Arslan, konuşmasının ardından Vali Davut Gül'e "Cumhuriyet Jandarması" heykeli verdi.

Törende hizmet köpeklerinin bomba ve uyuşturucu arama gösterileri ilgi gördü. Ardından silah ve malzeme sergisi gezildi.

Tören, Vali Gül'ün kışlaya fidan dikmesiyle son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.