Niğde

Mevsimlik tarım işçileri elektrik istiyor

14:47 20 Haziran 2016
Mevsimlik tarım işçileri elektrik istiyor

Niğde'nin Bor ilçesinde tarlalarda çalışan işçiler, kaldıkları çadırlara elektrik çekilmesini istedi.

İlçeye bağlı Çukurkuyu köyü girişinde çadırlarda yaşayan yaklaşık bin kişi, patates, fasulye, kavun, domates gibi ürünlerin yetiştirildiği tarlalarda çalışıyor. Çoğu yırtık ve bakımsız çadırlarda kalan işçiler, bulundukları yere elektrik hattı çekilmesini talep ediyor.

Şanlıurfa'dan gelen 13 çocuk sahibi Zekeriya Songur (40), gazetecilere yaptığı açıklamada, amele çavuşu olduğunu, Suriyelilerle birlikte çadırlarda bin kişi kaldığını söyledi.

Mevsimlik işçinin yevmiyesinin 40 lira olduğunu, tarlalarda genellikle Suriye'deki savaştan kaçanların çalıştığını dile getiren Songur, "Burada elektrik sorunu var, elektrik gelecekti ama gelmedi." dedi.

Savaş dolayısıyla ailesiyle Türkiye'ye gelen 3 çocuk babası Suriyeli Abdurrahman İbrahim (34), ailesine bakması gerektiğini anlatarak, sıkıntılarını "Burada Suriyeli işçi çok, ekmek yok, elektrik yok, yevmiyemiz 40 lira çok az." sözleriyle dile getirdi.

İşçilerden Bayram Dernek ise ekmek parası için çalışmaya geldiğini ve en büyük sorunlarının elektrik olduğunu ifade ederek, "Akşamları karanlıkta kalıyoruz. Mum ışığında yemek yiyoruz. Odun sıkıntımız var, yemek yapamıyoruz." diye konuştu.

Elektrik dağıtım şirketi yetkilileri ise trafo bedelinin ödenmesi durumunda talep edilen yerlere elektrik hattı çekilebileceğini, akse halde bunun mümkün olmadığını bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.