Niğde

CHP Niğde Milletvekili Gürer açıklaması

15:53 20 Haziran 2016
CHP Niğde Milletvekili Gürer açıklaması

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kapadokya bölgesinde Yüksek Hızlı Tren (YHT) yapılmasına karış olmadıklarını belirtti.

Gürer, CHP Niğde İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Konya-Aksaray-Nevşehir-Kayseri YHT projesinin Kapadokya bölgesindeki tarihi dokuya zarar vereceği yönündeki açıklamalarının, bölgedeki otelcilerin meslek kuruluşu ve bazı AK Partililer tarafından tepkiyle karşılandığını ileri sürdü.

Kapadokya'nın Türkiye'nin en gözde ve önemli turizm merkezi olduğunu vurgulayan Gürer, bölgede demiryolu olmadığı için yeni güzergah oluşturulacağını, bunun da bölgenin yeraltı ve yerüstü değerlerine zarar verebileceğini savundu.

Gürer, mevcut demiryolunun bulunduğunu ve Konya, Ulukışla, Niğde, Kayseri demiryolu YHT için düzenlenip, kullanılmasında hiçbir mahsur olmadığına işaret ederek,"Alt yapısı var, istimlak edilmesi gereken bir alan yok, ek masraf gerekmiyor. İstasyonu götürürsünüz Nevşehir makasa koyarsanız, Niğde ile mesafesi 50-55 kilometre. Proje tamamlandıktan sonra meydana gelecek olumsuzlukların bugünden ele alınması gerekmektedir."diye konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.