Niğde

10 yıldır biriktirdiği antikalarla dükkan açtı

11:51 23 Haziran 2016
10 yıldır biriktirdiği antikalarla dükkan açtı

Niğde'de 10 yıldır hurdacılık yapan kişi biriktirdiği yaklaşık bin 500 parça antikayı açtığı dükkanda sergiliyor.

Bankalar Caddesinde Uyanal Pasajında bulunan antika dükkanını yaklaşık 5 ay önce açtığı dile getiren 34 yaşında ki Emre Sabanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaştan itibaren antikaya karşı ilgi duyduğunu söyledi.

Hurdacılık yaptığı dönemde, toptan hurda satışı sırasında antikacı olmaya karar verdiğini söyleyen Sabanlı, "Gördüğüm antikaların hurdalarla satılması içime sinmedi. Dükkan açtım vitrinimde sergiliyorum." dedi.

Dükkanının antika meraklılarının uğrak yeri olduğunu dile getiren Sabanlı, şöyle devam etti:

"Hurdacı bağırır, antikacı bağırmaz. Burası antika dükkanı olduğu için burada meraklıları gelip, parçaları görür ve alır. Bir müşterim eski bir anahtar aldı. 'Yıllar önce kaynanam beni bu anahtarla kovalardı, kızımdan uzak dur diye' dedi. Hatıra olarak saklayacağını söyledi. Radyoya, saate, televizyona, silaha, bıçağa, kamaya, tüfeğe, herkesin ayrı bir sevdası var antika üzerine. Bende en çok köstekli saati seviyorum ve dükkanımda ağırlıklı olarak var. Saatlerin yaşları 50 ile 200 arasında değişiyor. En çok talep saate var." diye konuştu.

Geçmişte radyoculuk yaptığını belirten müşterilerden İsmail Çizmeci ise ilgi alanının müzik olduğunu belirterek, plak cızırtısını duymak için antikacıya geldiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.