Niğde

Nevşehir'deki hırsızlık

15:24 24 Haziran 2016
Nevşehir'deki hırsızlık

Birçok ilden yaklaşık 300 bin lira değerinde 100'e yakın iş aleti çalan ve Nevşehir'de yakalanan iki kişinin, Niğde'de bir dükkandan yaptıkları hırsızlık güvenlik kameralarına yansıdı.

Nevşehir ve Niğde'nin yanı sıra çok sayıda ilden çalınan 100'e yakın iş aletlerinden bazıları, Niğde'deki sahiplerine teslim edildi.

Çalınan iş aletlerini almak için Niğde Sungurbey Karakolu Asayiş Şube Müdürlüğüne gelen Ata Sanayi Sitesi esnafından Mevlüt İnal, darbukasının çalındığını belirterek, "Bu gördüğünüz bütün malzemeleri benim darbukam kurtardı. Yolda giderken bu kardeşlerim darbukayla belki de ritm tuttu, eğlenirken taklayı attı. Hepimize geçmiş olsun." dedi.

Dükkanı soyulan Ramazan Apaydın (37) da iş yerindeki güvenlik kameralarınca hırsızlık olayının kaydedildiğini anlattı.

Kayıtlarda soygunun 7 dakika içerisinde gerçekleştirildiğinin görüldüğünü belirten Apaydın, hırsızların sanayide 12 dükkan soyduğunu ifade etti.

Şüphelilerden G.S'nin (30) emniyetteki sorgusunun devam ettiği, kazada yaralanan Ü.A'nın (24) ise sevk edildiği Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

Yaklaşık 300 bin lira değerinde 100'e yakın iş aleti çaldıkları öne sürülen iki kişi, dün, Nevşehir'de polisle yaşanan kovalamacanın ardından otomobillerinin devrilmesi sonucu yakalanmıştı. Polisin otomobilde yaptığı aramada, birçok ildeki mermer atölyelerinden çalındığı tahmin edilen matkap ve taşlama spirallerinin de aralarında yer aldığı 100'e yakın iş aleti bulunmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.