Niğde

Niğde'de tercih ve danışma merkezi oluşturuldu

15:41 15 Temmuz 2016
Niğde'de tercih ve danışma merkezi oluşturuldu

Niğde'de İl Milli Eğitim Müdürlüğünce temel eğitimden orta öğretime ve yüksek öğretime geçiş tercihlerini yapacak öğrenciler için 37 tercih danışma merkezi oluşturuldu.

Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Kemal Aydoğan Ortaokulu'nda düzenlenen basın toplantısında, 5 Temmuz ile 2 Ağustos tarihleri arasında başlayan orta öğretim ve yüksek öğrenim geçiş sürecinde 37 tercih ve araştırma merkezinin öğrencilerin hizmetine sunulduğunu söyledi.

Yaşar, Niğde'de orta öğretime ve yüksek öğretime geçişte 14 bin civarında adayın olduğunu belirterek, geleceğimizin teminatı olan gençlerin yüksek öğrenim programlarını seçerken onlara destek ve yol göstermenin en önemli görevleri olduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Müdürlüğünce 37 tercih ve danışma merkezi oluşturduklarını anlatan Yaşar, "Tercih bürolarımızın 22'si merkezde, 3'ü Altunhisar'da, 5'i Bor'da, 2'si Çamardı'da, 3'ü Çiftlik'te ve Ulukışla'da 2 tane olmak üzere Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü koordinatörlüğünde öğrenci ve velilerin erişiminin kolay olduğu ortaokul ve liselerimiz bünyesinde tercih ve danışma bürolarının hizmet vermesi planlanmıştır." diye konuştu.

Programa okulu müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.