Niğde

Kahraman şehidin ailesi için gönderilen yardımlar

18:04 09 Ağustos 2016
Kahraman şehidin ailesi için gönderilen yardımlar

Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilerek darbenin önlenmesinde kahramanlık hikayesi yazan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ailesi, kendilerine yapılan kişisel yardımları kabul etmiyor.

Şehit Halisdemir'in kahramanlık hikayesini duyan vatandaşlar, Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından şehidin Çukurkuyu beldesinde yaşayan ailesine yardım ulaştırmak için adeta seferber oluyor. Şehidin ailesi ise kendilerine ulaştırılmak üzere gönderilen yardımları kabul etmiyor.

Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin her yerinden aileye yardım için talep geldiğini söyledi.

Yardımları kabul etmeyen ailenin rızasını alarak Çukurkuyu Sosyal Yardımlaşma Derneği bünyesinde yardımları kabul etmeye başladıklarını ifade eden Koçak, dernek adına Ziraat Bankasında açılan "TR53 0001 0002 1674 4679 5750 01" IBAN numaralı hesapta yardımların biriktirildiğini kaydetti.

Bu çalışma kapsamında gelirin dağıtımının şehit Halisdemir'in ağabeyi tarafından yapılacağını belirten İleri Koçak, "Toplanacak yardımlar eğitim, din ve ağaçlandırma alanlarında, şehidimizin adına kullanılacak ve tüm inisiyatif tamamen şehidimizin abisine ait olacak." dedi.

Koçak, gelen yardımların şehit ailesinin isteği doğrultusunda toplum yararına kullanılacağını aktardı.

Şehir Ömer Halisdemir'in beldede bir lise olmasını çok arzu ettiğini dile getiren Belediye Başkanı Koçak, "Ömer'in okuduğu Fatih İlköğretim Okulu fiziki anlamda duruyor ama tadilat gerekiyor. Bu okulu biz yatılı bölge okulu tarzında bir okul düşünüyoruz. Çevre iller ve köylerden de katılım olacağını düşünüyoruz. Bölgenin Tarım Lisesine ihtiyacı var, Ömer kardeşimiz adına ve ona ithafen büyük bir çalışma olacağını düşünüyorum. Bu aldığımız kararları da şehit ailesine danışmadan kesinlikle vermiyorum." şeklinde konuştu.

İleri Koçak, şehit Halisdemir isminin Türkiye'nin her yerinde parklara, okullara ve benzeri yerlere verildiği için gurur duyduklarını dile getirdi.

Yapılan yardımlarda aşırılık istemediklerini ve şehidin isminin reklam anlamında kullanılmaması gerektiğine dikkati çeken Koçak, şöyle devam etti:

"Ben Ömer'in anısının iyi bir şekilde yaşatılmasını istiyorum. Ailesinin onurlu, dik duruşu zaten ortada. Kasaba olarak biz de bir kahramana yakışır biçimde bunu arzu ediyoruz. Gelecek yardımlarda, insanların da buna göre davranmasını istiyorum. Aşırılık istemiyorum, 'biz şuraya şunu yaptık, bunu yapmayı düşünüyoruz' şeklinde konuşmak yerine icraata döksünler ve bu şekilde hareket etsinler. Çünkü şehidimiz onurlu bir kahraman, onun onurunu yaşatmamız lazım. Reklam anlamında kullanılmaması lazım."

Öte yandan, kahraman şehit astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar, mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyor ve çiçek bırakıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.