Niğde

Kahraman şehit Halisdemir'in kabriye ziyaretler sürüyor

13:06 13 Ağustos 2016
Kahraman şehit Halisdemir'in kabriye ziyaretler sürüyor

FETÖ'nün darbe girişiminde, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabri ziyaretçi akınına uğruyor.

Çukurkuyu Belediye Başkanı İleri Koçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’den ve yurt dışından beldeye ziyaretlerin sürdüğünü söyledi.

Şehit Halisdemir’in kahramanlığının tartışılamaz olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Koçak, şehidin vatanına, milletine yakışır bir harekette bulunduğunu kaydetti.

Koçak, "Türk insanının ne kadar duyarlı olduğunu burada görmüş oluyoruz. Ömer, yerinde ve zamanında bu müdahaleyi yapmamış olsaydı belki binlerce insan ölecekti. Herkes de bunun farkında ve gerekli değeri gösterdikleri için bütün vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Türk insanının ne kadar duyarlı ne kadar hassas olduğunu gösterdiler." İfadelerini kullandı.

Ziyaretçilerin kabir ve aile ziyaretlerinde Ömer’in akrabaları gibi davrandıklarının altını çizen Koçak, "Ömer kardeşimiz, artık bütün ülkenin evladı oldu. Gelenler, evlatlarıymış gibi davranıyor. Hatta şehidin babası Hasan Hüseyin amcaya 'Ben de senin evladınım' diyorlar. Şehidin annesinin elini de öyle öpüyorlar.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.