Niğde

Niğde Üniversitesi'ne Ömer Halisdemir'in adı verildi

17:06 20 Ağustos 2016
Niğde Üniversitesi'ne Ömer Halisdemir'in adı verildi

Torba kanun tasarısında ihdas edilen madde gereği Niğde Üniversitesi'ne (NÜ), Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci generali vurduktan sonra şehit edilerek darbenin önlenmesinde kahramanlık hikayesi yazan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in ismi verildi.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 15 Temmuz darbe girişiminin kahramanı şehit Ömer Halisdemir’in adının NÜ'ne verilmesinin kanunlaştığını ifade etti.

TBMM'de, meclis genel kurulunda kabul edilen önergeyle NÜ'nün adı "Ömer Halisdemir Üniversitesi" olarak değiştirildiğini ifade eden Milletvekili Kavaklıoğlu, şunları kaydetti:

"Müjdeyi veren Cumhurbaşkanımıza ve başbakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gurur abidemiz kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’in adını ve kahramanlığını her fırsatta anlatmaya, emanetine sahip çıkmaya ona yakışır bir kararlılıkla devam edeceğiz. Şehit Ömer Halisdemir Üniversitesini tercih ederek bu gurur dolu, yiğitlik abidesi ismin çatısı altında eğitim görmeye başlayacak öğrencilerimizi kutluyor, Niğde'ye Ömer Halisdemir'in memleketine hoş geldiniz diyorum."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.