Niğde

Adli Yıl Açılış Töreni

12:36 01 Eylül 2016
Adli Yıl Açılış Töreni

Niğde Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek, "Birlikte hür şekilde yaşamak istiyorsak, neslimizi düşünüyorsak, tarihi tecrübelerimizle kazandığımız cumhuriyetten cumhuriyetimizin niteliklerinden asla vazgeçmeyeceğiz." dedi.

Yeni adli yılın açılışı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşu İstiklal marşı okunması ve Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başladı.

Baro Başkanı Demirbilek, törende yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarında yaşamak için güçlü olmak zorunda olmak gerektiğini belirtti.

Demirbilek, iki gün önce 30 Ağustos Zafer Bayramını kutladıklarını anımsatarak, zafer bayramının milletin var olma ya da yok olma mücadelesinden var olarak çıkmasından dolayı kutlu bir gün olduğunu söyledi.

Ataların yıllarca süren acımasız savaşlara, salgın hastalıklara sefalete yoksulluğa rağmen canını dişine takarak hürriyetini düşmana teslim etmediğini belirten Demirbilek, "Erkeğiyle kadınıyla aynı ülküde birleşmiş, kenetlenmiş vatanından asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 15 Temmuz gecesinde de bu sefer Fetullahçı Terör Örgütü'yle icra edilmeye çalışılan hain ve acımasız bir işgal planını milletimiz kahramanca savuşturmuş, bir kez daha topraklarından vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmış hürriyetini yine teslim etmemiştir." diye konuştu.

Güçlü olmak için ise "ama", "fakat" demeden ortak paydalarda akıl ve sağduyu ile kenetlenmek gerektiğini vurgulayan Demirbilek, şöyle devam etti:

"Birbirimizi sevmeye, birlik ve beraberliğe bu günlerde çok daha fazla ihtiyacımız var. Bizler, bu topraklarda hür ve huzurlu şekilde yaşamak istiyorsak öncelikle vatanımız için tıpkı atalarımız gibi canımızı vermekten asla çekinmeyeceğimizi dost-düşman herkes bilmelidir. Birlikte hür şekilde yaşamak istiyorsak, neslimizi düşünüyor isek tarihi tecrübelerimizle kazandığımız cumhuriyetten, cumhuriyetimizin niteliklerinden asla vazgeçmeyeceğiz."

Demirbilek, adalet hizmetini kişisel görüşlerden ideolojik düşüncelerden arınmış olarak, adalet duygusunun incinmesine müsaade etmeden vereceklerini belirterek, "Adli yıl açılışını yeni adli binamızda yapacağımızı umut ettiğimi söylüyordum. Ne yazık ki bu adli yılda da aynı temenni de bulunmak zorunda kalıyoruz. Adliye inşaatının durduğunu öğrenmiş bulunmaktayız. Bu konu da acil önlem alınmasına ihtiyaç bulunmaktadır. Türkiye'de ihtiyaca cevap veremeyecek durumda olan tek adliye Niğde Adliyesidir." şeklinde konuştu.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.