Niğde

Zengenli vatandaşlar, Niğde'ye bağlanmak istiyor

17:36 07 Eylül 2016
Zengenli vatandaşlar, Niğde'ye bağlanmak istiyor

Konya'ya 240 kilometre mesafedeki Ereğli ilçesine bağlı Zengen Mahallesi'nde yaşayanlar, şehir merkezinden uzak kalmalarından doğan sıkıntılardan dolayı Niğde'ye bağlanmak istiyor.

Zengen Mahallesi, Niğde merkeze 42, Bor ilçesine ise 28 kilometre mesafede 3 bin nüfusa sahip. Mahalleliler, resmi işlemler için 200 kilometreyi aşkın yol katederek Konya'ya gitmek yerine Niğde'ye bağlanmak talebini dile getirmek amacıyla bir arayla geldi.

Zengen Mahallesi Muhtarı Şahin Yurttaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, mesafeden ve Konya'nın büyük bir coğrafyaya sahip olmasından dolayı hizmetlerden az faydalandıklarını öne sürdü.

Yurttaş, Niğde'ye bağlanmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Konya bize uzak olduğu, vatandaşların sağlık sorunlarını Niğde'den karşılandığı için Konya'daki resmi daireler bize 210 kilometre uzaklıkta ve gidip gelmemiz 420 kilometre. Bu yüzden hem maddi hem manevi büyük kayba yol açtığı için Niğde'ye bağlanmak istiyoruz. Zengenli bin 20 vatandaş, mahallenin köy olarak Niğde'ye bağlanması için imza attı. Halkımız, 'Niğde'ye bağlanalım, yakın olduğu için bize her türlü imkan sağlanır' dedi. Niğde'de resmi dairelerde işlemlerimizi kısa sürede halledebiliriz. Biz talepte bulunduk, inşallah sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve milletvekillerimizin sayesinde hayata geçer."

Mahalle sakinlerinden Suat Özcan da 7 vilayetin kendilerine Konya'dan daha yakın olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Adana, Mersin, Kayseri, Niğde, Karaman, Aksaray, Nevşehir bize Konya'dan daha yakın. Biz, hizmet alamıyoruz. Yaptıkları bir yol var, onu da vatandaş kendisi de yapıyor. Bizim Niğde'ye bağlanmamız lazım. Hiçbir şekilde faydalanamıyoruz Konya'dan. Niğde'ye bağlanmak istiyoruz. Niğde'ye bisikletle git, gel. Bizim yaylamızdan daha yakın Bor ilçesi."

Konya'da ikamet eden Selami Ersoy ise işi gereği Zengen'e geldiğini belirterek, "Konya çok büyük bir şehir olduğu için kendisine ancak yetiyor. Niğde buraya daha yakın, devlet olanakları daha fazla, köylümüzün de gelir düzeyi düşük olduğu için biz Niğde'ye geçmek istiyoruz. Devlet büyüklerimizden bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz." dedi.

Niğde İl Genel Meclisi Üyesi Mahmut Peşin de toplanan imzaların daha önce İçişleri Bakanlığına gönderildiğini anımsattı.

Peşin, Zengen'in Niğde'ye bağlanması durumunda yaşanan sıkıntıların çözüleceğini ifade ederek, "Burada yaşayan vatandaşlarımız, en acil olan sağlık hizmeti ihtiyaçları için 210 kilometre uzaklıktaki Konya'ya gidiyor. Resmi dairelerdeki işlemleri gün içerisinde bitmiyor, birkaç defa giderek ciddi sıkıntı yaşıyorlar." dedi.

Mahalle meydanında toplanan vatandaşlar, "Niğde'ye bağlanmak istiyoruz" şeklinde slogan attıktan sonra dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.