Niğde

Türk-İş Genel Başkanı Atalay:

20:49 12 Ekim 2016
Türk-İş Genel Başkanı Atalay:

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, ''15 Temmuz'dan evvel taşeron işçiyi, 5 ay 29 gün çalışan geçici işçiyi, kıdem tazminatını, örgütlenmeyi konuşuyorduk. Şimdi bunların hiçbirini konuşmuyoruz.'' dedi.

Atalay, Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar ve AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Şeker-İş Bor Şubesi Başkanı Celal Tuğrul'u ziyaret etti.

Atalay, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un darbe girişiminden ziyade, bir işgal girişimi olduğunu söyledi. Bu hain saldırıdan en çok işçilerin etkilediğine dikkati çeken Atalay, "15 Temmuz'dan evvel taşeron işçiyi, 5 ay 29 gün çalışan geçici işçiyi, kıdem tazminatını, örgütlenmeyi konuşuyorduk. Şimdi bunların hiçbirini konuşmuyoruz. 15 Temmuz hain darbe girişiminin bedelini Türk halkı ödüyor ama en önemlisi fakir, fukara, dar gelirli işçi, işsiz ödüyor." diye konuştu.

Bor Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin Atalay, Bor Şeker Fabrikasının önemli sanayi kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, "Biz bu fabrikaları özelleştirmeyiz. Bu fabrikalara ülkemizin ihtiyacı var. Nişasta bazlı şeker bu ülkeyi zehirliyor, bunu her yerde ifade ediyorum. Nişasta bazlı şeker organiği bozulmuş ürünler gibidir. Burada doğal pancar varken, bundan istifade etmek lazım. Bu kurumda bu şehrin göz bebeklerinden bir tanesi. Bu güne kadar bunlara fırsat vermedik. Şuan bölge vekillerinin de, Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın da bakış açısı daha iyi, yani biz bunları burada özelleştirmeyiz." dedi.

Atalay, Türkiye'de şeker fabrikaları çalışıyorsa burada ki yöneticilerin, sendikaların, işçinin sayesinde çalıştığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Bu işçi sayısıyla bu fabrikayı çalıştırmak mümkün değil. Tablo ortada. Onun için bir an evvel taşeron ve 5 ay 29 gün çalışın işçi arkadaşlarımızın meselesini çözersek biz bu fabrikalarda daha rantabl çalışırız, daha iyi yönetiriz. Gündemde sürekli bir kıdem tazminatı konusu var. Kamuoyu ve işçi arkadaşlarımız rahat olsun, geriye dönecek hiç bir şey olmaz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım sözü var, 'işçinin ve sendikaların istemediği, geriye gidecek hiçbir işi benim önüme getirmeyin' diye. Onun için herkes rahat olsun kıdem tazminatında bir sıkıntımız, problemimiz olmaz."

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şeker sektörünün, Türk şekerinin özelleştirilmesiyle ilgili sayın Maliye Bakanı Ağbal'ın, işçinin ve üreticinin olmadığı bir özelleştirme şeklini onaylamadığını söylemesi bugüne kadar verilen emeklerin ne kadar doğru olduğunu göstermiştir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.