Niğde

Şizofren ve madde bağımlılarından el işi sergisi

16:40 18 Ekim 2016
Şizofren ve madde bağımlılarından el işi sergisi

Niğde'de Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Niğde Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından "SODES ile Hayata Tutunuyorum" projesi çerçevesinde şizofren ve madde bağımlılığı tedavisi gören hastaların el işi çalışmalarının yer aldığı sergi açıldı.

Niğde Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Ertan Değirmencioğlu, Ak Medrese'de düzenlenen serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, projeyi kronik ruhsal bozukluğu olan hastaların, risk altında bulunan gençler ve zihinsel engelli çocukların damgalanmış, dışlanmış bireyler olmadıklarını anlatmak için hayata geçirdiklerini söyledi.

Değirmencioğlu "Fertek Özel Eğitim Meslek Eğitim Merkezi okulunda 35 çocuğumuza resim, ebru kursu, Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde bulunan 20 hastamıza takı tasarım ve ebru kursu, risk altında bulunan 20 gencimize yüzme, fitness, bilgisayar teknolojileri, bilgisayar işletmenliği kursu verdik. Bugün kurslarımız sonlandı. Hedef kitlede yer alan bu bireylerin toplumun bir parçası olduğunu göstermeyi, kimseye muhtaç olmadan kendi başlarına yaşayabilmelerini sağlamayı amaçladık. Destek verildiğinde öğrencilerimizin güzel eserler ortaya çıkardığını gördük" dedi.

Kültür Bakanlığı ebru sanatçısı Meral Bıyık da "Sergilediğimiz bütün ürünler şizofren ve madde bağımlısı hastalarımızın yaptıkları çalışmalardır. Hepsinin proje başladığından bugüne kadar büyük bir değişikliğe uğradıklarını gözlemledik. Sinirli ve kaprisli olan kişilerin mutlu ve huzurlu şekilde çalışmalarını devam ettirdiğini ve sonuçlandırdığını gördük." diye konuştu.

Serginin açılışına Vali Yardımcıları Abdullah Uçgun ve Kerem Süleyman Yüksel, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, daire müdürleri ve kursiyerler ile aileleri katıldı.

Törenin sonunda, sergiye katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.