Niğde

Beş takımın katıldığı turnuvada dördüncülük sevinci

11:52 17 Şubat 2017
Beş takımın katıldığı turnuvada dördüncülük sevinci

Niğde'de, okul bahçesinde çizgilerini kömürle belirledikleri, kale direği için demir çubuk kullanarak oluşturdukları sahada hentbol öğrenen kız takımı, ilk kez katıldıkları turnuvadan dördüncülükle dönmenin sevincini yaşıyor.

Merkeze bağlı Kızılören köyündeki Rebia Filibeli Ortaokulu'nda eğitim gören 9-11 yaş aralığındaki 9 öğrenciden oluşan kız hentbol takımı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün düzenlediği hentbol turnuvasına katıldı.

Yaklaşık 5 ay önce hentbol sporuyla tanışan öğrenciler, antrenmanlarını, kendilerini bu spora yönlendiren beden eğitimi öğretmenlerinin nezaretinde, zemini kilitli parke taşla kaplı okul bahçesinde, çizgilerini kömürle belirledikleri, demir çubukla kalesini oluşturdukları sahada gerçekleştirdi.

İlk kez bir turnuvaya katılmanın heyecanını yaşayan hentbol takımı, beş takımın katıldığı turnuvada dördüncü olup köylerine bir kupa ve 9 madalyayla döndü.

Okul müdürü Mehmet Varol, AA muhabirine, olanakların el verdiği ölçüde turnuvaya hazırlandıklarını ve çalışmalarının ödülünü aldıklarını söyledi.

Varol, öğrencilerinin beş takımdan dördüncü olmalarının başarı olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın ilk madalyaları, okulumuzun ve köyümüzün ilk kupası. Turnuva için 48 kilometre uzaklıktaki il merkezine gidiş geliş yapmamız bile şampiyon olduğumuzun kanıtıdır. Köyden merkeze gidip müsabakalara katılmak gerçekten büyük bir ödül." dedi.

Turnuvadaki rakiplerinin her birinin en az iki yıllık ve spor salonları olan takımlar olduğuna dikkati çeken Varol, "Bunu o yüzden başarı olarak görüyoruz. Eğer bu çocuklar kapalı bir ortamda, zemini müsabaka yapmaya uygun bir ortamda antrenman yapmış olsalardı birinci olabilirdik. Kazandığımız tecrübelerle biz iddialıyız. Bir gün birincilik kupasını kaldıracağız. En azından kapalı bir mekan, çadır da olabilir, semt futbol sahalarının olduğu gibi üzeri çadırla kapatılmış zemini uygun bir ortam, bizim birinci olmamız için yeterli bir koşul." şeklinde konuştu.

Kızılören köyü muhtarı Hacı Göktekin de öğrencilerin köye kupayla dönmelerinin çok gurur verici bir olay olduğunu söyledi.

Köylerinin ilk kez bir organizasyonda temsil edildiğini ifade eden Göktekin, şunları kaydetti:

"Niğde'de o kadar büyük okullar varken, küçük bir okul ve öğrenci sayımızın az olmasına rağmen Niğde'de bir başarı elde ettik. İlk defa köyümüze spor müsabakasından kupa geldi. Çocuklarımızla, okulumuzla, köyümüzle gurur duyuyorum. İnşallah daha iyi şartlarda, spor sahamız olduğunda çocuklarımız daha iyi çalışacak ve daha iyi yerlere geleceklerine inanıyorum."

Takım kaptanı Ebru Göktekin ise ilk defa katıldıkları turnuvanın iyi geçtiğini belirterek, "Bir turnuvaya zor şartlarda hazırlandık ama yinede bir başarı elde ettik. Bizim de bir sahamızın olmasını istiyorum. Bir sahamız olursa bir değil on tane madalya alırız." dedi.

Takım oyuncularından Medine Yurdakul da zor şartlarda turnuvaya hazırlandıklarını ancak elde ettikleri sonucun kendileri için önemli bir başarı olduğunu dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.