Niğde

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

00:03 09 Mart 2017
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu:

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yönelik protesto ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz." sözlerine ilişkin, "Benim bildiğim ülkücü, vatan ülküsüyle yüreği çarpan, aklıyla vatanı seven insandır. Kaba kuvvetle akılsızca, ilkelce şiddet uygulayana ülkücü denmez." dedi.

Niğde Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği salonunda düzenlenen "Metin Feyzioğlu ile Anayasa Değişikliğini Konuşuyoruz" adlı programda konuşan Feyzioğlu, eski Iğdır Milletvekili Sinan Oğan'a yönelik protestoya ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin olaya ilişkin "Ülkücü hiçbir şeyi yarım bırakmaz." şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Devlet Bahçeli'nin olaya ilişkin sözlerini eleştiren Feyzioğlu, şunları kaydetti:

"Umarım söylediği bu sözden üzülmüştür çünkü bu iş kötü bir yere gidiyor. Bahçeli, 'Bir ülkücü başladığı bir işi yarım bırakmaz' dedi. Benim bildiğim ülkücü, vatan ülküsüyle yüreği çarpan, aklıyla vatanı seven insandır. Kaba kuvvetle akılsızca, ilkelce şiddet uygulayana ülkücü denmez. Olsa olsa birilerinin maşası denir. Ben sayın genel başkanın bu cümlesini maalesef kanunlara itaatsizlik, tahrik, teşvik suçu işlemeye ya da suç teşkil edecek bir hareketi genel olarak övmek şeklinde yorumluyorum. Çok talihsiz bir açıklamadır. Özellikle böyle kritik süreçlerde siyasetin, bölmek yerine kucaklaştırmak zorunluluğu vardır.

Maalesef bu talihsiz sözleri tamamlar gibi bugün çok değerli hocam, dostum, yol arkadaşım Yusuf Halaçoğlu ve Ümit Özdağ'a çok çirkin bir saldırıda bulundular. Kalabalık bir grup talimatla toplantı yapmak üzere gittikleri salonu bastılar. Neden? Çünkü gerçeklerden korkuyorlardı, fikirden korkuyorlardı, fikirleri yoktu, sadece kaba kuvvetleri vardı."

Halaçoğlu'nun ve Özdağ'ın fikirlerine karşı fikri olmayanların ilkel bir eylem yaptıklarını savunan Feyzioğlu, "Neyi savunduklarını bile bilmeyen zavallılar sadece kaba kuvvete dayanarak seviyesiz, kalleş, ilkel bir eylem yaptılar. İlkel bir suç işlediler ve seviyelerini gösterdiler. Oysa ülkücü camianın seviyesi bu değildir. Ülkücü camianın seviyesi ve ülküsü bu olamaz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.