Niğde

Niğde'de dere yatağında köpük oluşması

10:37 18 Mart 2017
Niğde'de dere yatağında köpük oluşması

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bor ilçesinde dere yatağında oluşan ve suyun aktığı kanalların ızgaralarından sokaklara taşan köpüğe ilişkin, "Boyumun üzerinde köpükler oluşuyor. Bu soruna daha ciddi çözüm üretilip acilen el atılması gerekiyor." dedi.

Gürer, Bor ilçesi ile Akkaya Barajı'ndaki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sulama amacıyla yapılan Akkaya Barajı'nın atıklar nedeniyle kirlendiğini söyledi.

Niğde Belediyesi'nin arıtma tesisinin sürekli çalışmadığını öne süren Gürer, "Çalışmadığı gibi yeterli değildi. Fiziksel, kimyasal, biyolojik arıtma ünitelerine sahip olmaması sorunun her geçen gün artmasına neden oldu. Bor'da her gün faklı noktalarda bu köpükleri görmek mümkün. Kar yağmış ya da bulut yere inmiş değil, dereden gelen suyun köpürmesiyle ortaya çıkan bir sonuç. Boyumun üzerinde köpükler oluşuyor. Bu soruna daha ciddi çözüm üretilip, acilen el atılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin köpüğün çözümü için bir arıtma tesisi kurulacağı sözünü verdiğini hatırlatan Gürer, şunları kaydetti:

"Arıtma tesisi de artık bu sorunu çözmez. Barajın içindeki dip çamurunun tümü alınmadı. Tekrar o çamur yerine geldiği için atıklar barajın dibinde yosun oluşturuyor. Yosunun, tüketen, arıtan bir yapıda değil, çoğaltan bir kimliği olduğu söyleniyor. Bu zehirli yosunların da alınıp, çevre ilçe, kasaba ve köylerin arıtmaları ile buluşmadan atıkların bir ovada toplayıp orada kurulacak kimyasal, biyolojik, fiziksel bir düzenlemeyle temizlenmesi gerekiyor. Yoksa 100 bin insan risk altında. "

Gürer, açıklamanın ardından bir ağaç parçasıyla köpüğe hayır yazarak, "İnsan zehirlenmesi ve sonlanabilecek yarınlara hayır yazıyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.