Niğde

Niğde'deki FETÖ/PDY davası

13:47 21 Mart 2017
Niğde'deki FETÖ/PDY davası

Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 10 eski emniyet personeli ve meslekten ihraç edilen öğretmenin yargılanmasına başlandı.

Niğde 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, meslekten ihraç edilen tutuklu emniyet mensuplarından İl Koordinasyon Şube Müdürü E.K, komiser yardımcısı A.Ü, polis memurları M.A, E.D, A.İ, M.A, M.K, M.İ. ve S.Ü, tutuksuz yargılanan meslekten ihraç edilen öğretmen A.B. ile sanık yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık polis memuru T.Ç. ise Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi görmesi nedeniyle duruşmaya katılamadı.

"Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasıyla yargılanan sanıklardan E.K, savunmasında, bilişim uzmanı olduğunu belirtti.

Gözaltına alındığı 23 Temmuz 2016'dan beri tutuklu olduğunu kaydeden E.K, "Terör örgütüne kesinlikle üye olmadım." dedi.

Sanıklardan M.A. ise örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u telefonuna indirmediğini ve 15 Temmuz'dan bir gün sonra arızalanan telefonuna güncelleme yaptırdığını iddia etti.

ByLock kullandığı ileri sürülen sanıklardan M.K. da "Yaklaşık 6 yıldır akıllı telefon kullanıyorum, ByLock'u indirip indirmediğimi hatırlamıyorum." ifadesini kullandı.

Haklarındaki suçlamaları reddeden diğer sanıklar da tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.