Niğde

Bedesten Çarşısı, Niğdeli kadınlara gelir sağlıyor

12:54 19 Nisan 2017
Bedesten Çarşısı, Niğdeli kadınlara gelir sağlıyor

Niğde Belediyesi öncülüğünde Bedesten Çarşısı'nda pazar kuran kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri satarak, ev ekonomisine katkıda bulunuyor.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne bağlı olarak Bedesten'de pazar kuran kadınlar, el emeği ürünlerinin satışını yaparak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, kentte ilk kez kadınlara özel bir çarşının kurulduğunu belirterk, kadınların sosyal ve ekonomik hayata katılımını daha çok sağlamak için böyle bir proje hazırladıklarını söyledi.

Projeyle kadınların el emeği göz nuru ürünlerini değerlendirerek kazanca çevirdiğini ve böylece aile bütçesine katkıda bulunduğunu belirten Başkan Akdoğan, şöyle konuştu:

"Kadınlarımız evde yaptığı sanatsal çalışmaları, geleneksel el işi ürünleri ve hediyelik eşya gibi birçok ürünü Bedesten’de sergileme ve satışa sunma imkanı buldu. Ürünlerini satmak isteyen kadınlar, haftanın belirli günlerinde Tarihi Bedesten Çarşısı'ndaki localarda tezgah açma imkanı buluyor. Karşılıklı yer alan localar sayesinde haftalık 50-60 kadına iş olanağı sunduk. Bu yerlerden herhangi bir ücret de talep edilmiyor."

Tarihi çarşıda satış yapan kadınlar da uygulamadan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.