Niğde

Niğde'de FETÖ/PDY ile mücadele

17:44 02 Mayıs 2017
Niğde'de FETÖ/PDY ile mücadele

Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından bugüne kadar 622 kamu personelinin görevine son verildiği bildirildi.

Niğde Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da, kanunsuz bir takım darbe teşebbüsü ve bağlantılı terör olaylarının meydana gelmesi üzerine milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY ile aidiyeti, iltisakı veya irtibatı belirlenen kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun çeşitli katmanlarında bulunan üyeleri ile ilgili yürütülen çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

Bu kapsamda, 23 Temmuz 2016'da yayımlanan kanun hükmünde kararnamenin ardından kentte yapılan çalışmalar sonucu bugüne kadar 622 personelin kamudaki görevinden uzaklaştırıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlimizde ayrıca 5 özel okul, 5 özel öğrenci yurdu, 3 özel öğretim kursu, 5 sendika il temsilciliği, 1 dernek olmak üzere toplam 19 kurum kapatılmış ve hazineye devredilmiş olup, daha önceden kapatılan 4 dershanenin de mal varlıkları hazineye devredilmiştir. Ayrıca 1 öğrenci yurdu inşaatı hazine adına tescil edilmiş ve İl Milli Eğitim Müdürlüğüne, 1 öğrenci yurdu inşaatı da hazine adına tescil edilerek Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiştir. Kanun hükmünde kararname ile 2 dernek kapatılmıştır. Tapu ve Kadastro verilerine göre, Maliye Hazinesine devri gerçekleştiren taşınmazın yaklaşık değeri 32 milyon 555 bin liradır. Ayrıca, Bor ilçesinde bulunan mülkiyeti ile birlikte hazineye devredilen tarım ve hayvancılık tesisindeki 343 canlı büyükbaş hayvanın satışı ihale yolu ile yapılmış olup, Maliye Bakanlığınca onaylanmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.