Niğde

İklim değişikliğiyle mücadele

11:08 23 Haziran 2017
İklim değişikliğiyle mücadele

Niğde'de iklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğine uyum konularında toplumsal farkındalık yaratılması amacıyla çalışmalar ve etkinlikler düzenlenecek.

Türkiye'de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi projesi kapsamında, iklim değişikliğiyle mücadele ve iklim değişikliğine uyum konularında Niğde’de seçilen liselerde sürdürülebilir bir eğitim modeli uygulanması ve bilgi kapasitesinin arttırılması amacıyla interaktif eğitim ve sunumlar yapılacak.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağdaş Gönen, konuyla ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye' de İklim Değişikliği Alanında Kapasitenin Geliştirilmesi başlığı altında bir proje hazırladıklarını söyledi.

Gönen, "Bu kapsamda, Niğde'de halkın bilgi kapasitesinin arttırılması, farkındalığının artırılması, iklim konusunda neler yapılabileceği, nasıl önlemler alınabileceği ve değişen iklimde nasıl birlikte uyum halinde yaşanabileceği konularını içeren bir eğitim programına başlayacağız. Özellikle birinci hedef kitlemiz lise ikinci sınıf öğrencileridir. Seçilen bazı liselerde, lise ikinci sınıf öğrencileri iklim değişikliğine uyum süreci ve iklim değişikliğiyle mücadelenin nasıl yapılacağına dair bir eğitimden geçirilecekler." diye konuştu.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.