Niğde

Niğde'de tarımsal sulamaya 32 milyon liralık yatırım

15:26 09 Ekim 2017
Niğde'de tarımsal sulamaya 32 milyon liralık yatırım

Niğde İl Özel İdaresi ve Konya Ovası Projesi (KOP) kaynaklarından Niğde genelindeki köylerde yapılan sulama projlerin toplam maliyetinin 32 milyon lira olduğu açıklandı.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yaptığı açıklamada, yapımı tamamlanan modern sulama tesisleri ve altarnatif tarımı destekleme projeleriyle Niğde'nin tarımsal alanda çehresinin değiştiğini söyledi.

Tarıma yapılan yatırımlar sayesinde Niğde'nin ekonomisine büyük katkı sağlanayacağını belirten Şimek, şunları kaydettii:

"İl genelinde 25 modern tarımsal sulama tesisi projesi uygulamaya konularak yaklaşık 32 milyon lira harcama gerçekleştirildi. Sulamaya açılan yeni tesislerle birlikte ilimizde 2 bin 330 hektar alan daha suya kavuşturuldu. İl Özel İdaremiz eliyle yapımı tamamlanan modern sulama tesisleri ve alternatif tarımı destekleme projeleriyle ilimizin patates bitkisine bağımlılığı ortadan kaldırılmış ve alternatif olarak çilek, kiraz, elma, kavun, karpuz, domates, lavanta ve yem bitkileri gibi ürün yelpazesinde çeşitlilik sağlanmıştır."




YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.