Niğde

Niğde’de SODES projeleri imzalandı

13:58 26 Ekim 2017
Niğde’de SODES projeleri imzalandı

Niğde'de Kalkınma Bakanlığı tarafından onaylanan Sosyal Destek Programı (SODES) projelerinin imza töreni düzenlendi.

Öğretmenevinde yapılan programda, kurumlar tarafından hazırlanan ve onaylanan projelerin tanıtımı yapıldı.

Onaylanan 16 proje Niğde Valisi Yılmaz Şimşek tarafından imzalandı.

Programa, Belediye Başkanı Rıfat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu ilgili kurum müdürleri katıldı.

Şimşek, projelerle toplamda 1 milyon 777 bin 685 lira destek sağlandığını kaydetti.

SODES'in dezavantajlı kesimler için yeni fırsatlar oluşturduğunu ve kendine olan güvenini artırdığını belirten Şimşek, şöyle devam etti:

"SODES bu yönüyle sosyal gelişmeye katkıda bulunmaktadır. Ülkemizde toplam 34 ilde uygulanan ve 2013 yılında Niğde'nin de dahil olduğu SODES, istihdam, sosyal içerme, kültür, sanat ve spor olmak üzere üç bileşenden oluşuyor. Bu bileşenler kapsamında Niğde Valiliği'nde oluşturulan SODES proje koordinasyon birimine çağrı dönemlerindeki son üç yıl içinde toplam 434 proje başvurusu yapılmış, toplam 35 proje tamamlanarak Kalkınma Bakanlığından Niğde'ye 4 milyon 74 bin 187 lira destek verildi.

Yine 2017 yılı içerisinde onaylanan 16 projeye ise Kalkınma Bakanlığımız tarafından toplam 1 milyon 777 bin 685 lira destek sağlandı. Bu, Niğde ölçekli bir il için başarılı bir rakam olabilir. Fakat hedefimiz, proje sayısını artırarak yakın gelecekte bu rakamı iki katına çıkarmak olmalıdır."

SODES projelerinden 18 bin kişinin yararlandığını belirten Şimşek "Hedef grupları, özellikle yoksulluk ve sosyal imkanlara erişimde sıkıntı yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan bireyler. SODES projelerinden ilimizde toplam 18 bin 60 kişi yararlandı." ifadelerini kullandı.

Şimşek, 2017'de ise 19 bin 415 kişinin daha fayda sağlayacağını ifade etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.