Niğde

Gazilerden gönüllü askerlik başvurusu

12:50 24 Ocak 2018
Gazilerden gönüllü askerlik başvurusu

Niğde'de 3 gazi, Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin Afrin bölgesinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ'a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek üzere başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek amacıyla gönüllü askerlik için askerlik şubesine başvuru yaptı.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Niğde Şubesi binasında dilekçelerini hazırlayan gaziler, ellerinde Türk bayraklarıyla askerlik şubesini giderek dilekçelerini verdi.

Dernek şube başkanı Ramazan Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkenin bölünmez bütünlüğü için tekrar gazi ve şehit olamaya hazır olduklarını söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'na destek verdiklerini belirten Yıldız, "PKK, PYD gibi terör örgütlerinin kökünü kazıyana kadar Afrin operasyonunu destekliyoruz. Sakat olabiliriz ama bu halimizle de Mehmetçik'e destek çıkmak istiyoruz. Askerlik şubesine bunun için başvuruyoruz, görev istiyoruz. Şehit aileleri ve gaziler olarak gün içerisinde gelip başvuru yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Gazi Ahmet Kızıl ise 60 yaşında olduğunu dile getirerek "Yurtta sulh cihanda sulh ilkesine bağlı kalarak memleketimizi her zaman ve her yerde savunmaya hazırız. Bizler sığınmacı olarak asla yaşayamayız. Biz bu topraklarda ya ölür ya da kanımızın son damlasına kadar çarpışırız. Yetkililer görevlendirsin, savaşmaya hazırız." şeklinde konuştu.

Hasan İpek de Güneydoğu'da gazi olduğunu belirtti.

Tekrar askere gidip görev almak istediğini söyleyen İpek, "Bu vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna bizler dün gazi olduysak bugün de şehit olmaya hazırız. Bu vatanı böldürtmeyeceğiz, bu vatan için mücadele edeceğiz, kanımızın son damlasına kadar mücadelemiz devam edecektir. Allah yüce Türk milletinin yar ve yardımcısı olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.