Niğde

CHP heyeti Bor Şeker Fabrikasında

16:25 26 Mart 2018
CHP heyeti Bor Şeker Fabrikasında

CHP Genel Başkan Yardımcı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet, Niğde'nin Bor ilçesinde, özelleştirilecek fabrikalar arasında yer alan Bor Şeker Fabrikası önünde basın açıklaması yaptı.

Ağbaba, yaptığı konuşmada, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili süreci protesto için dün Lüleburgaz'da miting düzenlediklerini söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 1937'de Alpullu Şeker Fabrikasına "Şeker fabrikası sayısı 20'ye çıkmaz ve şekeri ekmek alınır gibi kolay alınır hale getiremezsek günümüz çocuklarına hasret kalacağız." ifadelerini yazdırdığını aktaran Ağbaba, şöyle konuştu:

"1923'lerde Anadolu'da doğan her 100 çocuktan 80'i ishal nedeniyle ölüyordu. Bu nedenle şeker fabrikaları sadece şeker üretmedi. Ölen yavruları hayata bağladı. O nedenle bu fabrikaları kuran herkese selam, saygı olsun. 1923'te okur yazar oranı yüzde 4. Eli iş tutan işçimiz yok, mühendisimiz yok. Ona rağmen ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, şeker fabrikalarının temelini atıyor. O temeli atan, çalıştıran Mustafa Kemal Atatürk'e Niğde'den, Bor'dan selam olsun, Allah rahmet eylesin. Şeker fabrikalarını kuran Adnan Menderes, İsmet İnönü, Süleyman Demirel, Turgut Özal, Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit'i de rahmetle anıyoruz."

Ağbaba, şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı herkesi mücadele etmeye çağırdı.

Konuşmanın ardından halay çeken üyeler, fabrika önünden ayrıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.